Vrei o memorie mai buna? Urmeaza aceste sfaturi0 Comments

Publicat in:
Etichete: limba straina, memorie, memorie mai buna, remediu, savanti, studiu, teste, Tratament

Se cunoaste faptul ca, odata cu inaintarea in varsta, memoria ta nu mai este la fel ca in tinerete. Expertii sustin ca, pentru a o mentine intr-o forma foarte buna, poti invata sa apelezi la cateva trucuri simple, aflate la indemana oricui. Iar rezultatele vor fi uimitoare. Medicii spun ca hipocampusul, zona creierului responsabila de construirea memoriei, isi pierde cate 5% din neuroni odata cu trecerea a cate 10 ani, conform bbc.co.uk.

Sfaturi memorie mai buna

Sfaturi memorie mai buna

Savantii afirma ca imbatranirea incetineste productia de acetilcolina, un neurotransmitator esential pentru invatare si memorie.

Cum putem face ca sa avem in continuare o memorie de invidiat?

Specialistii va recomanda sa apelati la jocurile de memorie! Sudoku si careurile incrucisate iti pot imbunatati memoria si incetini degradarea creierului. Aceste jocuri activeaza sinapsele din intreg creierul, inclusiv din zonele legate de memorie, spune expertul Marcel Danesi, autorul cartii „The Brain Workout”.

De asemenea, potrivit specialistului Gary Small, directorul clinicii de specialitate UCLA Memory Clinic, unele alimente au calitati extraordinare, deoarece contin antioxidanti. Acestia protejeaza creierul de actiunea negativa a radicalilor liberi.

Fructele si legumele sunt indicate in acest scop. De pilda, dieta de tip mediteraneean este si ea foarte buna pentru o memorie sanatoasa. Afinele, spanacul si avocado sunt si ele recomandate de specialisti pentru o memorie de invidiat, mai spun expertii.

Cei care invata o limba straina au o memorie mai buna!

Mai mult, un alt motiv al problemelor legate de memorie este faptul ca oamenii fac mai multe lucruri deodata si nu se concentreaza asa cum trebuie asupra a ceea ce este de fapt important pentru ei.

Aceasta este parerea lui Mark McDaniel, profesor la o universitate din St. Louis, Washington (SUA). Studiile arata ca o informatie este stocata in memorie in opt secunde, prin urmare concentrarea asupra actiunii pe care o derulezi la un moment dat este esentiala.

Un alt studiu recent facut in Suedia a indicat faptul ca oamenii care invata o noua limba straina au o memorie mai buna. Asta se intampla pentru ca o noua activitate pe care o inveti ofera un mare beneficiu memoriei tale.

Printre aceste noi activitati se numara cantatul la un nou instrument. In plus, savantii de la Universitatea din California, Irvine, spun ca practicarea sportului aduce mari beneficii memoriei.

Acest lucru se datoreaza substantei denumita norepinefrina, care are o influenta deosebit de puternica asupra memoriei umane.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vrei o memorie mai buna? Urmeaza aceste sfaturi

Lasă un răspuns