Cum poti sa eviti ispitele de ordin culinar in vacanta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: concediu, culinar, mancare, plan, sfaturi, slabire, vacante

In timpul vacantei, multi oameni au tendinta de a renunta la curele de slabire si de a face compromisuri alimentare, care vor putea sa iti distruga eforturile depuse. Si totusi, cum poti pacali ispitele culinare din aceste perioade? Afla in continuare din acest articol!

Sfaturi slabire

Sfaturi slabire

Expertii sustin ca este recomandat sa plecati pur si simplu din fata mesei

Potrivit nutritionistilor, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa te asezi la masa, la o petrecere-eveniment, eventual, si sa incepi sa iei si din aia, si din cealalta, fara sa-ti pui alimentele preferate pe un platou.

Nu apela la chips-uri sau biscuiti

In cazul in care vei afla ca exista si mancaruri care nu sunt atat de minunate cum credeai, nu face greseala de a le consuma. Gaseste o scuza pentru a nu manca si evita astfel problemele de mai tarziu.

Opteaza pentru multe legume

Daca te afli in fata unui bufet suedez, alege legume gustoase, verzi, asa incat sa pastrezi putin loc pe farfurie pentru alimentele cu multe calorii. Trebuie sa faci in asa fel incat dulciurile sa nu apara la tine pe platou.

Cercetarile recente au aratat ca adultii care mananca mai multe legume si fructe sunt mai putin pasibili de a se ingrasa. Chiar si daca, in ansamblu, consuma mai multe alimente.

Mananca incet, pe un fond de relaxare si calm

Specialistii spun ca stresul este doar un ingrasamant pentru cresterea kilogramelor.

Studiile arata faptul ca oamenii pot consuma cu 60% mai mult daca sunt la masa cu prietenii. Cand acestia infuleca pe nemestecate, te simti ca intr-un maraton in care trebuie sa actionezi la fel. Expertii sustin ca aceasta este o eroare si ca trebuie sa mananci cat mai incet.

Nu consuma mult alcool

Nu consuma prea mult alcool in momentul cand te afli in vacanta. Potrivit medicilor, alcoolul diminueaza rezistenta ta in fata mancarii, asa ca te vei indrepta catre mancaruri nesanatoase. Studiile arata faptul ca oamenii sunt tentati sa bea mai mult din paharele scurte, asa ca este bine sa nu uiti de consumul apei.

Micsoreaza portiile alimentare

Incearca sa micsorezi portiile de alimente prin alegerea unui platou mai mic. Expertii in nutritie spun ca aceasta este o forma prin care poti pacali stomacul. Cu cat mai mare si mai incapatoare este farfuria, cu atat esti tentat sa mananci mai mult.

In plus, trebuie sa mai stii ca studiile au indicat faptul ca adultii carora li s-au oferit sandvisuri cu diverse umpluturi au mancat mai mult decat aceia care au primit doar felurile preferate.

Mananca alimente cu arome similare

Recomandarea specialistilor este aceea de a aseza impreuna pe platou arome similare. In acest fel, vei obosi mai repede de acelasi gust, sfarsind prin a te simti plin si multumit cu mai putine calorii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa eviti ispitele de ordin culinar in vacanta?

Lasă un răspuns