Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corpul/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026
Scoarta de tisa, puternice efecte anticancerigene - Corpul Uman - Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Scoarta de tisa, puternice efecte anticancerigene0 Comments

Publicat in: Fără categorie


Tisa reprezinta un arbore inalt de pana la 12 m, foarte raspandit in Romania acum cateva sute de ani. A fost insa taiat pentru lemnul sau si acum este o specie protejata. Seamana cu bradul, fiind considerat o planta toxica, singura parte netoxica fiind arilul rosu. Coniferul creste in zonele cuprinse intre continentul european si Caucaz sau pana in Africa nordica.

In tara noastra, tisa creste in zonele montane calcaroase.

Taxol - scoarta de tisa

Taxol - scoarta de tisa

Lemnul de tisa este foarte util pentru confectionarea unor piese artistice, sculpturi in lemn, garnituri de birou sau obiecte de uz casnic.

Expertii spun ca, desi este considerata o planta toxica, tisa contine substanta denumita taxol, puternic anticancerigena, care se extrage din scoarta arborelui.

Potrivit specialistilor, aceasta substanta nu este generatoare de mutatii genetice si impiedica inmultirea celulelor canceroase. Studiile au aratat faptul ca cele mai bune rezultate s-au obtinut in combaterea cu taxol a cancerului ovarelor.

Divergente intre organizatiile ecologiste si institutele medicale pe tema recoltarii scoartei de tisa

Totusi, tisa creste foarte incet, iar cererea de taxol este din ce in ce mai mare in medicina, asa ca pentru obtinerea unei cantitati suficiente din aceasta substanta, ar trebui sa fie sacrificati zeci de mii de arbori de tisa.

In acest moment, exista insa puternice tensiuni intre organizatiile ecologiste si institutele de cercetari medicale in privinta taierii acestui conifer si a extragerii taxolului.

In Franta, medicul Daniel Guenard de la Universitatea din Grenoble a extras din frunze si ramurele de tisa un precursor activ al taxolului. Din acesta, prin semisinteza chimica, se obtine o noua molecula, denumita taxoterul, care este de doua ori mai activa in combaterea celulelor cancerigene.

Recoltarea frunzelor si ramurilor nu distruge arborele, asa ca au fost rezolvate problemele privind obtinerea materiei prime si producerea taxoterului in industria farmaceutica. Taxolul si taxoterul isi gasesc loc acum in compozitia medicamentelor anticanceroase, spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 77.59 RONVitamin 22 specific femme (femei) 60 caps


Vitamin 22 specific femme (femei) 60 caps
Adaptat nevoilor nutriționale specifice femeilor, regrupează într-o singură formulă 8 vitamine, 6 minerale, aminoacizi, cu extracte active de plante și probiotice. Administrat în cure de 30 de zile, asigură o echilibrare eficientă a rezervelor organismului.
 
Cele 8 vitamine (A,C,D,E,B6,B9,B12,K1) acoperă în proporție de 100% nevoile cotidiene.  Cele 6 minerale sunt fier, calciu, magneziu, crom, mangan și bor, importante pentru a asigura o mineralizare de calitate a țesutului osos.
 
2 miliarde de fermenți vii microcapsulați (lactobacillus rhamnosus, lactobacillus acidophilus) contribuie la refacerea florei intestinale și la întărirea mecanismelor de apărare naturală. Ginsengul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula tonusul fizic și mental, iar rodia are proprietați antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare. Aminoacizi sunt lizina, ce intervine în apărarea imunitară și în metabolismul fierului, și triptofanul, precursor al sintezei de serotonină, mediator cu un rol extrem de important pentru starea de bine, controlul anxietății și relarea somnului.
Formula sa inovantă contribuie la lupta contra stării de oboseală, a surmenajului fizic şi intelectual, la ameliorarea performanțelor cognitive, furnizează organismului nutrimentele esențiale și substanțele naturale cu proprietăți anti-oxidante, şi protejează capitalul osos.
Pentru a putea avea un efect benefic asupra organismului (de re-echilibrare a florei intestinale și de oprire a dezvoltării bacteriilor nedorite) fermenții probiotici trebuie să reziste la acțiunea acidului gastric.
Fermenții probiotici utilizați în Vitamin’ 22 pentru femei provin din tulpini de bacterii lactice riguros selecționațe pentru eficacitatea lor, protejațe prin microcapsulare. Condiționarea formulei în capsula vegetală asigură stabilitatea lor chiar și la temperatura ambientală.
 Recomandari:
2 capsule pe zi, de preferință dimineața și la prânz, la masă, împreună cu un pahar de apă. Pentru a obține eficacitatea optimă, se recomandă utilizarea în cure de 30 zile. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Precauții
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se păstra produsul la adăpost de umiditate și caldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. Colorantul galben amurg poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate / alergie la oricare dintre ingredientele produsului. A se consuma de preferință înainte de data expirării indicată pe ambalaj. Cereți sfatul unui profesionist de sănătate în cazul apariției unei sarcini sau dacă alăptați. La interiorul cutiei se găsește o pastilă desicantă ce nu trebuie consumată.
 
Informații nutriționale medii per 2 capsule:
 
Probiotice: bacterii lactice microincapsulate Lactobacillus rhamnosus,
Lactobacillus acidophilus- 2 mld ufc

11 gExtract de rodie  (Punica granatum), (în bază de maltodextrină, silice)

50 mgdin care acid elagic

5 mgGinseng roşu, rădăcina (Panax ginseng CA Meyer)

50 mg


 
 din care ginsenozide

0.2 mgL-lizină

330 mgL-triptofan

330 mgProvitamina A (beta-caroten)

800 mcg (100%*)Vitamina C

80 mg  (100%*)Vitamina D

5 mcg (100%*)Vitamina E

12 mg  (100%*)Vitamina B6

1,4 mg (100%*)Vitamina B8

200 mcg (100%*)Vitamina B2

1,4 mg (100%*)Vitamina B12

2,5 mcg (100%*)Vitamina K

25 mcg (33%*)Calciu

 120 mg (15%*)Magneziu

57 mg (15%*)Fier

14 mg (100%*)Crom

 25 mcg (62,5%*)Mangan

2 mg (100%*)Bor

1 mg 
*DZR doza zilnică recomandată cf. Directivei 2008/100/EC. Aceste valori pot înregistra ușoare variații, observate frecvent la produsele pe bază de plante. Notificare SNPMAPS, nr . AA 6302 /2013 [...] 

Link-uri Sponsorizate

Scoarta de tisa, puternice efecte anticancerigene

Lasă un răspuns