Planta care dezinfecteaza pielea0 Comments

Publicat in:
Etichete: calitati, femei insarcinate, fitoterapie, limba sarpelui, planta, toxica

Limba sarpelui

Limba sarpelui este o planta care face parte din randul ferigilor cuprinse in cadrul familiei Ophioglossaceae. Aceasta planta are 7 pana la 20 cm inaltime cu o tulpina terminata in spic, cu frunze lanceolate.

Limba sarpelui creste prin paduri, poieni, lunci si fanete, rar la ses, mai frecvent la deal, des la munte. In fitoterapie se precizeaza ca aceasta specie prezinta o toxicitate latenta similara ferigilor din familia Polypodiaceae.

Planta pentru dezinfectat pielea

Planta pentru dezinfectat pielea

Aceasta planta se foloseste in scopuri medicinale numai in uz extern.

Expertii sustin ca infuzia, tinctura sau sucul, toate obtinute din frunza proaspata, dezinfecteaza pielea, opreste sangerarea, ajuta la vindecarea ranilor, cicatrizeaza ulceratiile cutanate.

In vechime, aceasta planta era considerata una care are puteri magice. Limba sarpelui este o planta ale carei radacini si frunze sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Pana in acest moment, cercetarile de specialitate nu au evidentiat care este modul in care limba sarpelui actioneaza asupra organismului.

Planta interzisa femeilor insarcinate

Deocamdata nu exista suficiente date care sa ateste eficienta administrarii acestei plante in scopuri medicinale. Expertii sustin ca totusi, femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite limba sarpelui.

Potrivit specialistilor, stabilirea dozei de limba sarpelui, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, starea generala de sanatate si existenta unor conditii medicale.

Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este foarte importanta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta care dezinfecteaza pielea

Lasă un răspuns