Mirosul corpului uman, element de identificare biometrica0 Comments

Publicat in:
Etichete: bbc, biometric, corp, experti, miros, senzor, spania

Oamenii de stiinta din cadrul Universidad Politecnica de Madrid dezvolta o forma de autentificare biometrica bazata pe mirosul corporal al fiecaruia dintre noi.

The Group of Biometrics, Biosignals and Security (GB2S), alaturi de specialistii in inginerie de la compania Illia Systems Ltd, spera ca vor dezvolta o noua forma de securizare a intimitatii cetatenilor si de asemenea vor fi capabil sa detecteze anumite boli ale corpului uman.

Mirosul corpului

Mirosul corpului

Potrivit datelor publicate de BBC, expertii apreciaza ca fiecare persoana are propriul sau miros corporal, care ramane intotdeauna acelasi. Prin urmare, oamenii de stiinta spanioli cred ca mirosul determina sa fim identificati cu o acuratete de aproximativ 85%.

Astfel, expertii din cadrul companiei Ilia Systems au dezvoltat un senzor care detecteaza mirosul corpului uman. Chiar daca nu este cel mai cert element de identificare, acesta poate detecta factorii volatili din miros.

Cu acest senzor, specialistii spera ca mirosul corpului sa fie folosit in cadrul filtrelor de securitate ale aeroporturilor si granitele nationale. Biometria a facut mari pasi inainte, in ultimii ani, mai ales prin aparitia scannerului revolutionar de amprentare, care se foloseste in aeroporturi.

Cu toate acestea, proiectul spaniolilor ar putea fi subminat de dorinta indivizilor de a oferi de la bun inceput datele privind mirosul corpurilor lor, pentru a fi scutiti de umilinta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mirosul corpului uman, element de identificare biometrica

Lasă un răspuns