Erori culinare care te fac sa te ingrasi0 Comments

Publicat in:
Etichete: cina, culinare, erori, gust, mancare, masa, nutritie, restaurant, sfaturi

Se stie ca unele feluri de mancare de restaurant contin ingrediente ascunse, fiind destul de bogate din punct de vedere caloric. Expertii sustin ca toti oamenii ar trebui sa aiba grija de greutatea proprie si de aceea mancarea gatita acasa este o varianta optima, mai ales ca va ofera posibilitatea sa aveti controlul asupra ingredientelor folosite.

Exista, insa, cateva greseli comune, de care trebuie sa te feresti in fiecare zi pentru a nu te ingrasa.

Dieta - sfaturi

Dieta - sfaturi

Folosesti prea mult ulei

Desi stii ca uleiul de masline este o grasime buna, trebuie sa tii cont de faptul ca o singura lingura adauga 125 de calorii. Trebuie sa fii atent, deoarece uneori poti pune chiar si de 4 ori mai mult in mancarea pe care o prepari, mai ales ca legumele absorb foarte mult. Incearca sa prepari legumele intr-un abur usor, spun specialistii.

Estimezi eronat portiile

Potrivit nutritionistilor, controlul portiilor facut din ochi poate adauga sute de calorii ascunse intr-o masa sanatoasa. Iar dupa o zi de munca, masurarea fiecarui ingredient poate parea fara rost. Cu toate acestea, expertii ne anunta sa evitam platirea unui pret prea mare pentru lene.

Trebuie sa inveti ceea ce inseamna cu adevarat niste portii sanatoase.

Urmezi o reteta pas cu pas

Daca iti pierzi increderea in propriile abilitati in bucatarie, esti tentat sa urmezi o reteta punct cu punct. Insa este necesar sa cunosti cateva trucuri sanatoase, altfel vei pica in ispita de a urma sabloane mult prea bogate in calorii.

In cazul in care o reteta cere o ceasca cu smantana, incearca sa folosesti doar jumatate, iar restul completeaza cu iaurt grecesc sau piure de avocado si asa vei diminua numai grasimile si caloriile.

Ai obiceiul sa gusti din alimente in timp ce pregatesti un fel de mancare

Cu toate ca pare imposibil sa rezisti tentatiei de a gusta din mancare, pentru a evita acest lucru, incearca guma de mestecat. De asemenea, poti bea un pahar de apa minerala cu lamaie.

Suplimentezi mancarea cu resturi din cratita

Dupa o cina delicioasa, ajungi sa speli vasele si observi ca in oala de pe aragaz a mai ramas un rest de mancare, care parca te indeamna sa-l gusti. Daca stii ca nu poti sa rezisti, trebuie sa faci eforturi sa te abtii!

Nu consuma nici resturile de pe farfuriile membrilor familiei tale, care nu au mai putut sa manance tot.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Erori culinare care te fac sa te ingrasi

Lasă un răspuns