Care sunt motivele pentru care oamenii se ingrasa dupa o anumita varsta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: activitate, corp, dieta, imbatranire, motive, oameni, scotia, studii, varsta

Atunci cand sunt tineri, oamenii sunt sanatosi, iar corpul lor nu are probleme si poate fi supus la eforturi si la stres in fiecare zi. Odata cu trecerea timpului, organismul da semne de oboseala si se reface mult mai greu dupa efort sau dupa vreo boala.

Potrivit expertilor, asta se intampla deoarece celulele corpului imbatranesc, aici fiind vorba despre o lege biologica naturala.

Dieta si varsta

Dieta si varsta

Varsta mijlocie aduce un declin al metabolismului, mai ales ca oamenii nu mai au timp pentru sport, prin urmare apar kilogramele in plus si semnele de intrebare. Si totusi, de ce ne ingrasam?

Cercetari efectuate recent arata faptul ca sistemul de semnalizare, prin care creierul ne comunica un fapt foarte important: ca am mancat suficient cat sa ne oprim, devine mai lent. Asa incat pana cand semnalele ajung unde trebuie, noi tot continuam sa manacam. Iar senzatia de satietate se lasa asteptata.

Dupa 40 de ani, activitatea neuronilor incetineste

Expertii de la University of Aberdeen, Scotia sustin ca activitatea neuronilor responsabili cu transmiterea semnalelor este incetinita. Acest lucru se intampla dupa varsta de 40 de ani, cand neuronii aflati in hipotalamus secreta peptidele numite pro-opiomelanocortine (POMC) intr-un ritm mai lent.

De pilda, profesorul de nutritie Lora Heisler, unul din autorii studiului, sugereaza luarea unor masuri simple pentru prevenirea excesului de greutate.

Cu toate ca exista medicamente care lucreaza asupra acestor neuroni, e mult mai eficient sa ne calculam mai bine portiile si sa mancam mai incet, dand timp creierului sa raspunda la semnalele venite de la sistemul digestiv.

Mai simplu de atat nici ca se poate, mai ales ca luarea medicamentelor este, de obicei, o sabie cu doua taisuri. Rezultatele acestor studii au fost publicate in Jurnalul Endocrinology.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt motivele pentru care oamenii se ingrasa dupa o anumita varsta?

Lasă un răspuns