Noua cauza pentru aparitia cancerului de prostata0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, cancer, cauza, experti, prostata, studiu

Boala denumita tricomoniaza este o afectiune cu transmitere sexuala. Expertii din cadrul Universitatii din California precizeaza in urma unui studiu, ca aceasta afectiune este implicata in dezvoltarea cancerului de prostata.

Cu toate ca mai multe tipuri de cancer sunt determinate de aparitia si manifestarea unor infectii, specialistii apreciaza ca inca nu se poate include si cel de prostata in aceasta lista.

Cancer de prostata

Cancer de prostata

Potrivit datelor publicate de BBC, oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din California au cercetat in laborator mai multe celule de la nivelul prostatei. In cadrul testelor, savantii au observat ca afectiunea denumita tricomoniaza a favorizat dezvoltarea cancerului.

Medicii au anuntat insa, ca mai trebuie sa fie facute si alte studii suplimentare in scopul confirmarii acestei teze, conform revistei „Proceedings of the National Academy of Science”. Specialistii sustin ca tricomoniaza afecteaza aproximativ 275 de milioane de persoane din toata lumea.

Aceasta este considerata cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala non-virala din intreaga lume. Potrivit specialistilor, aceasta nu este prima conexiune intre tricomoniaza si cancerul de prostata.

Un alt studiu realizat in China in anul 2009 a aratat faptul ca circa 25 % dintre barbatii care erau bolnavi de cancer de prostata au avut simptome specifice tricomoniazei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Noua cauza pentru aparitia cancerului de prostata

Lasă un răspuns