Daca esti mai sociabil, ai sanse sa imbatranesti frumos!0 Comments

Publicat in:
Etichete: chicago, imbatranit, sanse, sociabil, studii

Savantii au analizat felul in care se raporteaza la societate persoanele mai in varsta si modul in care acestea imbatranesc.

Astfel, dupa ce a analizat mai multe studii stiintifice publicate in 2010, John Cacioppo, profesor de psihologie la Universitatea din Chicago, a ajuns la concluzia ca miscarea si evitarea singuratatii le permit persoanelor in varsta sa imbatraneasca frumos si sa traiasca mai mult si mai bine.

Batranete frumoasa

Batranete frumoasa

Profesorul american spuns ca o persoana in varsta care se simte extrem de singura prezinta cu 14% un risc mai mare sa moara prematur.

„Impactul este la fel de nefast ca in cazul defavorizarii sociale”, a explicat Cacioppo, in cadrul unei conferinte anuale a Asociatiei americane pentru avansarea stiintei de la Chicago, citat de BBC.

Studiile, care s-au derulat pe aproximativ 20.000 de persoane, arata faptul ca sentimentul de singuratate extrema se asociaza cu somn intrerupt, tensiune arteriala ridicata, o alterare a celulelor imunitare si inmultirea starilor depresive.

Miscarea fizica diminueaza riscurile afectiunilor cardiovasculare

Expertii afirma ca deseori, singuratatea este combinata cu o viata sedentara, factor care contribuie evident la slabirea starii de sanatate. Oamenii de stiinta sustin ca exercitiile fizice, mersul alert pe jos pot reduce cu aproape jumatate riscurile cardiovasculare si dezvoltarea bolii Alzheimer.

In plus, cand vine vorba despre activitatea fizica practicata in mod regulat, trebuie spus ca aceasta incetineste si imbatranirea normala a creierului la varstnici.

Trebuie sa stiti ca odata cu varsta, creierul se micsoreaza, iar activitatea fizica permite imbunatatirea functionarii cerebrale generale si cresterea volumului hipocampului cu 2%, ceea ce intarzie imbatranirea cerebrala cu aproximativ un an sau doi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Daca esti mai sociabil, ai sanse sa imbatranesti frumos!

Lasă un răspuns