Alimente care te deshidrateaza0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, alimente, cafea, deshidratare, moderatie

In perioada anotimpului cald, se recomanda consumul de alimente cat mai bogate in lichide, menite sa hidrateze organismul. Cu toate acestea, exista insa si unele care au exact efectul invers.

Alimente care dezhidrateaza

Alimente care dezhidrateaza

In popor se vorbeste despre faptul ca o singura ceasca de cafea sau de ceai te deshidrateaza. Din fericire, insa, cantitatea specificata este eronata. Potrivit medicului american Monica Reinagel, cu toate ca substanta cafeina din ceasca are, intr-adevar, acest efect, atat cafeaua cat si ceaiul contin cantitati ridicate de apa.

Astfel, efectul este totusi, unul de hidratare a organismului. Potrivit specialistului, nici sucurile acidulate, care desi nu sunt recomandate pentru hidratare, nu contin destula cafeina pentru a deshidrata organismul uman.

In cazul in care ajungi sa bei prea multa cafeina, in jur de pana la 600 de miligrame pe zi, este posibil sa resimti simptomele deshidratarii.

Expertii spun ca, daca nu bei cinci cesti de cafea pe zi, te vei afla in siguranta. Exista o serie de alimente care pot provoca deshidratarea, chiar daca nu le consumi in cantitati mari.

Consuma alcool cu moderatie!

De pilda, daca va place sa beti alcool, trebuie sa stiti ca acesta este un diuretic natural, provocand asadar eliminarea apei din organism. Lichidele din bauturile alcoolice nu reusesc sa repare raul facut.

Medicii spun ca tot mai multe persoane apeleaza la dieta pe baza de proteine. Potrivit nutritionistilor, efectul advers mai putin cunoscut al acestei diete este deshidratarea. Prin urmare, oricine care tine acest regim ar trebui sa consume mai multe lichide decat de obicei.

Multe dintre suplimentele pe baza de plante au un efect diuretic, fiind folosite pentru combaterea unor afectiuni precum infectiile urinare sau a calculilor renali.

Cu toate ca ofera suport pentru diminuarea retentiei de apa, scade si rezervele de lichide ale organismului uman. Ar trebui sa abuzezi de astfel de suplimente pentru a resimti cu adevarat acest efect si sa te documentezi inainte de a utiliza suplimente ale caror efecte nu sunt inca cunoscute, spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente care te deshidrateaza

Lasă un răspuns