De ce te ingrasa aerul conditionat?0 Comments

Publicat in:
Etichete:aer conditionat, boala, casa, filtre, infectie, masina, plamani

In momentul cand temperaturile de afara depasesc pragul normal, apelezi la telecomanda aerului conditionat. Si nu oricum, dar depasesti minimul de grade indicat. Se stie ca aerul conditionat, ca orice obiect tehnologic, are plusuri si minusuri. Expertii ne anunta ca avantajele aerului conditionat sunt acelea ca micsoreaza temperatura si umiditatea, transformand mediul in unul confortabil.

In timpul verii, medicii recomanda sa petrecem cateva ore pe zi in locuri prevazute cu aer conditionat. Ca de exemplu mall-urile, cladirile de birouri, bibliotecile sau hypermaket-urile.

Aerul conditionat ingrasa

Aerul conditionat ingrasa

Aerul conditionat nu se afla doar in casa, fiind des utilizat si in masinile noastre. Cel din masina este la fel de eficient cand caroseria masinii este incinsa si ridica temperatura din interior cu multe grade.

Aerul conditionat este eficace si pentru a tine la distanta alergiile, crizele de astm si bolile respiratorii asociate poluarii, daca este prevazut cu filtru.

Dezavantajele se leaga de intretinerea aparatului. Microorganismele care se strang pot provoca gripa, raceala, infectii ale tractului respirator sau otita. Mult mai expusi la aceste boli sunt copiii si batranii. Medicii mai spun ca la fel de periculoasa este si variatia de temperatura, care poate duce la soc termic, mai ales pentru cei mici.

Pe langa acestea, aparatul poate provoca dureri de orice fel, dar poate deveni si suparator prin zgomotul produs.

Aerul conditionat poate cauza infectii pulmonare

Trebuie sa stiti ca toate tipurile de aparate de aer conditionat, daca nu sunt curatate, sunt extrem de nocive pentru oameni. In acest caz, este vorba nu numai despre aparatul de acasa sau din masina, ci si despre cele din marile incaperi ca hoteluri, cladiri de birouri, sali de conferinta.

Specialistii mai afirma ca filtrele proaste sau necuratate pot duce la aparitia bacteriei „Legionella pneumophila” care cauzeaza o infectie pulmonara grava numita „legioneloza” sau „boala legionarilor”.

Legioneloza se manifesta prin dureri de cap, cresterea temperaturii, dureri abdominale, tuse seaca sau febra. Simptomele se accentueaza in cateva zile si se termina cu o pneumonie manifestata prin durere toracica, dificultate in respiratie.

Aerul conditionat ingrasa

Referitor la efectele pe care le poate avea aerul conditionat asupra obezitatii, se pare ca nu este vorba despre un mit, ci de un studiu american. Astfel, expertul David Allison arata ca unul din factorii mai putin cunoscuti ai „crizei americane a obezitatii” este legat de „reducerea variatiei temperaturii ambientale”.

El spune ca explicatia se refera la faptul ca aparatul de aer conditionat este din ce in ce mai intens folosit, iar in multe case si birouri, temperatura este mentinuta la acelasi nivel. Prin urmare, corpul uman nu mai depunde efort pentru racirea sau incalzirea organismului, ci se adapteaza acestui tip de mediu.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 38.00 RONPromopharma florit 24 pin 10ml flacon promopharma


Promopharma florit 24 pin 10ml flacon promopharma

pentru cei care se invinovatesc.

Chiar si cand se bucura de succes, cred ca ar fi putut face mai bine si nu sunt niciodata multumiti de eforturile si rezultatele lor.


 
MOD DE ADMINISTRARE:Se pun cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (se pot alege maxim 4-5 remedii) intr-un pahar cu apa plata. Acesta se bea pe parcursul zilei, in 4 reprize. Alternativ, se pot pune cate 2 picaturi din maximum 6 esente, amestecate in 30 ml de apa, din care se iau cate 4 picaturi, de 4 ori pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de culcare; oricum de evitat in timpul meselor. In situatiile acute, se varsa picaturile direct sub limba, evitand contactul direct cu saliva.

Durata se stabileste in functie de persoana si simptome. Administrarea poate varia de la 1 saptamana la 2 luni (chiar si 1 an in anumite cazuri).

In cazul copiilor, dozele raman aceleasi, singura diferenta fiind durata terapiei care ar putea fi mai redusa, avand in vedere receptivitatea majora a varstei infantile. Desigur, aceasta depinde de evaluarea fiecarui caz in parte.

Terapia lui Bach nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nicio alta forma de tratament, inclusiv nutritional, vegetal sau medicamentos; este simpla, naturala si la indemana oricui.

[...] 

Link-uri Sponsorizate

De ce te ingrasa aerul conditionat?

Lasă un răspuns