Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 30, 2014

De ce vorbesc femeile mai mult decat barbatii

Publicat pe 30 sept. 2014 at 12:10am

Multi dintre barbati se plang deseori ca femeile sunt foarte vorbarete. Oamenii de stiinta au justificat aceasta impresie evaluand in cifre superioritatea feminina in materie.

Savantii spun ca reprezentantele sexului frumos ar emite zilnic de aproape trei ori mai multe cuvinte decat sexul puternic, respectiv 20.000 de cuvinte pe zi, fata de 7.000 in cazul barbatilor.

De asemenea, s-a observat ca femeile vorbesc mai rapid si consacra mai multa energie cerebrala vorbirii decat barbatii.

Pana de curand, cercetatorii nu reusisera sa patrunda misterul acestui talent,…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Dieta cu alimente care topesc grasimile

Publicat pe 30 sept. 2014 at 12:02am

Vrei sa slabesti si ai incercat, in zadar, toate regimurile? Nu te resemna! Poti pierde in greutate, cu stomacul plin, apeland la o dieta cu fructe si legume care ard grasimile.

Avem tendinta de a consuma aceeasi cantitate de alimente in fiecare zi, indiferent de continutul de calorii. Asadar, ca sa slabim trebuie sa apelam la alimente cu calorii putine, care sa ne umple stomacul. Fructele si legumele sunt perfecte pentru asta. Fara sa tinem regim, dar inlocuind unele alimente cu legume, la fiecare masa, am putea sa slabin…

Ai memorie buna? Atentie la implementarea amintirilor false

Publicat pe 30 sept. 2014 at 12:00am

Oamenii de stiinta din cadrul UC Irvine au descoperit ca persoanele care au o memorie foarte buna sunt vulnerabile la implementarea unor amintiri false. Expertii afirma ca acest aspect indica faptul ca nimeni nu este protejat in fata acestor „halucinatii” ale creierului uman.

Cercetarea a fost publicata in Proceedings of the National Academy of Sciences si se concentreaza asupra celor care au o memorie autobiografica (HSAM), adica persoanele care pot sa-si aminteasca multe evenimente din vietile lor.

In cadrul unui test, subiectii au fost mintiti ca echipele de televiziune au filmat prabusirea zborului deturnat de teroristi…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,