Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 29, 2014

De ce avem nevoie de imbratisari

Publicat pe 29 sept. 2014 at 12:10am

Psihologii sunt de parere ca o expresie a unei reactii afective este reprezentata si de o imbratisare. Aceasta este un fel de emotie care renunta la mecanisme de autoaparare, un altfel de limbaj despre incredere sau prietenie. Un bun venit calduros sau bucuria revederii unui prieten drag sau a unui parinte are ca forma de exprimare tot o imbratisare.

Potrivit specialistilor, in primele zece secunde ale unei imbratisari se reduce hormonul stresului in creier, denumit oxitocina.

De asemenea, reactiile biochimice si fizice produse in corpul uman ca urmare a unei imbratisari au…

Dieta cu iaurt si miere

Publicat pe 29 sept. 2014 at 12:02am

Dieta cu iaurt si miere e… gustoasa si sanatoasa. Nu mai stati pe ganduri si incercati-o chiar de astazi! Veti putea slabi si va veti putea bucura de gustul fabulos al combinatiei de miere si iaurt. Mai mult decat atat, cele doua alimente se pot combina cu fulgi si chiar supe sau legume.

Iata in ce consta dieta cu iaurt si miere!

Dieta cu iaurt si miere – Micul dejun

Timp de o saptamana, dimineata se mananca un iaurt amestecat cu fulgi fara zahar, miere, stafide sau nuca.

Dieta…

Daca esti mai sociabil, ai sanse sa imbatranesti frumos!

Publicat pe 29 sept. 2014 at 12:00am

Savantii au analizat felul in care se raporteaza la societate persoanele mai in varsta si modul in care acestea imbatranesc.

Astfel, dupa ce a analizat mai multe studii stiintifice publicate in 2010, John Cacioppo, profesor de psihologie la Universitatea din Chicago, a ajuns la concluzia ca miscarea si evitarea singuratatii le permit persoanelor in varsta sa imbatraneasca frumos si sa traiasca mai mult si mai bine.

Profesorul american spuns ca o persoana in varsta care se simte extrem de singura prezinta cu 14% un risc mai mare sa moara prematur.

„Impactul este la fel de nefast ca…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,