Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 27, 2014

Nivelul de zgomot afecteaza sistemul nervos uman. Afla cat de mare trebuie sa fie

Publicat pe 27 sept. 2014 at 12:10am

Expertii afirma ca sistemul nervos poate fi afectat de zgomotele puternice, care se produc in jurul oamenilor. Efectul sunetelor asupra omului este cunoscut inca din antichitate, iar proprietatile sunetului au fost cercetate de-a lungul timpului.

Potrivit datelor publicate de Daily Mail, cel mai puternic sistem sonor din Europa (Large European Acoustic Facility) al Agentiei Spatiale Europene (ESA) are forma unei imense palnii. Expertii sunt de parere ca nicio fiinta umana nu va putea supravietui zgomotului produs de „dispozitivul” ucigas. Intensitatea sunetului este atat de puternica, 154 de decibeli, incat provocarea lui devine o arma…

Dieta stwardeselor – 4 kg in 4 zile

Publicat pe 27 sept. 2014 at 12:02am

Regimul Natman sau dieta stwardeselor isi datoreaza succesul gratie unei promisiuni importante: slabesti 4 kg in 4 zile.

Acest regim este cunoscut si sub numele de dieta stewardeselor. Asta pentru ca durata de 4 zile corespunde escalelor insotitoarelor de bord, care profita de cele 4 zile, pentru a elimina excesele alimentare din timpul serviciului.

Regimul Natman este un regim hipocaloric, bazat pe o alimentatie bogata in proteine. Gratie reactiilor chimice provocate de catre alimentele prescrise, vei slabi rapid. Desi vorbim despre un regim hipocaloric, nu sunt cantitati pe care trebuie sa le respecti, astfel incat nu…

Pestisoara, planta folosita in tratamentul bolilor cutanate

Publicat pe 27 sept. 2014 at 12:00am

Pestisoara reprezinta o specie de planta din randul ferigilor, care apartine familiei Salviniaceae. Este o planta care are o tulpina orizontala, inalta de circa 15 cm, cu frunzele opuse, lungi de circa 3 cm.

La aceasta planta, axilele foliare sunt de obicei scufundate in apa.

Pestisoara se poate intalni plutind pe suprafata apelor stagnante si lin curgatoare, de mica adâncime, expuse la lumina solara, la ses, mai rar in zona colinara. Este foarte frecvent intalnita in Delta Dunarii.

Aceasta planta se mai foloseste si ca specie decorativa si oxigenanta in acvarii, dar si in bazinele decorative de…