Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 25, 2014

Stimularea activitatatii cerebrale

Publicat pe 25 sept. 2014 at 12:10am

Expertii au constatat ca lectura unui roman captivant poate produce modificari importante in creier, iar acest impact benefic al lecturii poate persista timp de cinci zile dupa citirea romanului.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Emory, pe un esantion de 20 de studenti americani, carora li s-a cerut sa citeasca romanul „Pompei”, un thriller de Robert Harris, publicat in 2003 si considerat deosebit de palpitant.

Participantii citeau cate un pasaj din carte in fiecare seara, timp de 19 zile, si erau supusi scanarii cerebrale in dimineata zilei urmatoare….

Alimente care te deshidrateaza

Publicat pe 25 sept. 2014 at 12:02am

In perioada anotimpului cald, se recomanda consumul de alimente cat mai bogate in lichide, menite sa hidrateze organismul. Cu toate acestea, exista insa si unele care au exact efectul invers.

In popor se vorbeste despre faptul ca o singura ceasca de cafea sau de ceai te deshidrateaza. Din fericire, insa, cantitatea specificata este eronata. Potrivit medicului american Monica Reinagel, cu toate ca substanta cafeina din ceasca are, intr-adevar, acest efect, atat cafeaua cat si ceaiul contin cantitati ridicate de apa.

Astfel, efectul este totusi, unul de hidratare a organismului. Potrivit specialistului, nici sucurile…

Antioxidantii mai puternici decat cei din germenii de grau

Publicat pe 25 sept. 2014 at 12:00am

Ciuperca de balegar se mai numeste si ciuperca alba, ciuperca de camp sau champignon. Aceasta prezinta doua specii asemanatoare, ambele fiind comestibile si foarte apreciate de gastronomi. Agaricus campestris si Agaricus bisporus sunt ciuperci care apartin familiei Agricaceae.

Cele doua specii de ciuperci, cea spontana (Agaricus campestris) si cea cultivata (Agaricus bisporus), prezinta diferente destul de evidente la analiza sporilor, insa sunt aproape identice cu privire la corpurile lor.

Specia Agaricus bisporus, potrivit denumirii in latina, prezinta cate doi spori uniti printr-un pedicel, pe cand la Agaricus campestris sporii sunt unici.

Champignonul prezinta…