Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 24, 2014

Noi studii despre cum se poate evita boala Alzheimer

Publicat pe 24 sept. 2014 at 12:10am

Una dintre cele mai grave afectiuni cu care se confrunta oamenii in varsta este Alzheimerul. Desi in cursul anului trecut, expertii anuntau ca au descoperit o pastila-minune, care ar putea opri evolutia bolii care afecteaza capacitatea creierului uman, Alzheimerul, pana la urma se pare ca aceasta va fi disponibila abia peste vreo 5 ani.

Specialistii sustin ca tulburarile de memorie sau incapacitatea de a efectua diferite activitati motorii reprezinta numai cateva din simptomele cognitive ale Alzheimerului.

Printre recomandarile acestora se numara consumul de peste si de suplimente pe baza de ulei de peste….

De ce ar trebui sa mancam mai putin?

Publicat pe 24 sept. 2014 at 12:01am

Conexiunea dintre numarul caloriilor ingerate si longevitate a reprezentat un subiect studiat de savantii din lumea intreaga de cateva zeci de ani. S-a observat ca dieta hipocalorica majoreaza substantial speranta de viata si imbunatateste sanatatea umana, fara ca acestia sa poata oferi o explicatie stiintifica concreta pana in acest moment.

O cercetare a savantilor americani, publicata in „The Journal of Neuroscience„, arata ca o dieta saraca in calorii activeaza in mod natural o enzima denumita SIRT1, imbunatatind performantele intelectuale in cazul soarecilor si ajutand si la prelungirea vietii, potrivit BBC.

In cadrul cercetarii au fost urmarite…

Planta de calcea calului are proprietati laxative

Publicat pe 24 sept. 2014 at 12:00am

Calcea calului reprezinta o planta care face parte din familia Ranunculaceae. Caltha palustris este o specie hidrofila, inalta de 20-55 cm, cu frunze carnoase, cu florile mari, galbene-aurii. Staminele sunt numeroase avand o dispozitie spiralata. Fructul, la calcea calului, este o folicula.

Calcea calului este specifica locurilor cu exces de umiditate, cum ar fi mlastini, maluri de paraie sau balti.

Florile de la calcea calului apar in perioada aprilie – iunie. In zilele noastre, aceasta planta se mai foloseste foarte rar in fitoterapie. Indicatiile fitoterapiilor actuale vizeaza o abordare precauta,…