Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 21, 2014

Mersul cu avionul poate fi periculos pentru sanatatea ta. Afla de ce

Publicat pe 21 sept. 2014 at 12:02am

Noile cercetari arata faptul ca in avioanele de pasageri, in buzunarul aflat pe spatele scaunului din fata, in cel care gasiti diferite reviste si pliante, exista mai multi germeni decat pe manerul de pe vasul de toaleta.

Expertii au observat ca in interiorul aeronavelor, anumite tipuri de bacterii pot rezista peste o saptamana pe diferite suprafete.

Cercetatorii au verificat rezistenta pe cotierele scaunelor, pe o tava din plastic, pe manerul metalic de la toaleta, pe o jaluzea pentru fereastra, pe materialul din care este facut buzunarul scaunului…

Se poate mosteni dependenta de zahar?

Publicat pe 21 sept. 2014 at 12:01am

Majoritatea expertilor in nutritie sunt de parere ca oamenii sunt programati pentru a le place zaharul. Noile cercetari arata ca unii oameni sunt genetic orientati sa fie dependenti de mancarurile dulci.

Zaharul este un drog, asa o arata cercetarile. Nu poti avea un regim sanatos incluzand in el „putin” zahar. De aceea, drogul trebuie sa dispara.

Potrivit specialistilor, dependenta de zahar este asemanatoare dependentei de heroina, cocaina sau nicotina. Iar fostii alcoolici sau fumatori se indreapta, de cele mai multe ori, spre cel mai accesibil si usor de gasit drog: zaharul.

Savantii au observat…

Planta care dezinfecteaza pielea

Publicat pe 21 sept. 2014 at 12:00am
Limba sarpelui

Limba sarpelui este o planta care face parte din randul ferigilor cuprinse in cadrul familiei Ophioglossaceae. Aceasta planta are 7 pana la 20 cm inaltime cu o tulpina terminata in spic, cu frunze lanceolate.

Limba sarpelui creste prin paduri, poieni, lunci si fanete, rar la ses, mai frecvent la deal, des la munte. In fitoterapie se precizeaza ca aceasta specie prezinta o toxicitate latenta similara ferigilor din familia Polypodiaceae.

Aceasta planta se foloseste in scopuri medicinale numai in uz extern.

Expertii sustin ca infuzia, tinctura sau sucul, toate obtinute din…