Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 20, 2014

Cum te poate imbolnavi locul de munca?

Publicat pe 20 sept. 2014 at 12:02am

Potrivit datelor obtinute de savanti in urma unei analize efectuate in cadrul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention), riscul de imbolnavire de maladii cardiovasculare variaza in functie de jobul pe care il au oamenii.

De pilda, expertii au observat ca cei care activeaza in vanzari, somerii si persoanele fara ocupatie se confrunta cu un risc crescut de imbolnavire prin raport cu alte ocupatii.

Cercetarea a evidentiat faptul ca persoanele care lucreaza in vanzari en-gros intampina cel mai ridicat risc…

Cat de toxice sunt tigarile pentru frumusetea unei femei?

Publicat pe 20 sept. 2014 at 12:01am

In acest moment, in intreaga lume exista multe femei care fumeaza si care nu pot renunta la acest viciu. O femeie care fumeaza va avea o piele uscata, terna, deoarece nicotina reduce fluxul de sange catre straturile pielii, astfel ca aceasta va fi mai putin oxigenata, susutin specialistii din SUA.

Potrivit expertilor, consumul de tigari nu mai permite formarea colagenului, ceea ce duce la pierderea elasticitatii pielii si aparitia prematura a ridurilor.

Trebuie sa stiti ca o persoana fumatoare are un ten fara stralucire, galbui, sensibil si…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,

Senzatia de amortire

Publicat pe 20 sept. 2014 at 12:00am

Pierderea senzatiilor la nivelul picioarelor si bratelor este cauzata de „compresia temporara a unor nervi”. Aceasta este opinia Rebeccai Traub, profesor asistent la Universitatea Columbia.

Expertul spune ca atunci cand nervul este prins, acesta nu mai comunica semnale la nivelul coloanei vertebrale si implicit catre creier.

Steven Vernino, profesor de neurologie la University of Texas Southwestern Medical Center si membru al Academiei Americane de Neurologie, ofera o explicatie cat se poate de simpla. „Nervii transporta semnalele electrice in mod asemanator curgerii apei printr-un furtun.

Semnalele sunt transmise catre creier de o anumita parte a…