Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 17, 2014

Stiai ca zaharul diminueaza inteligenta?

Publicat pe 17 sept. 2014 at 5:01am

Conform opiniei expertilor in domeniul nutritional, unele alimente afecteaza modul in care gandim. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA).

Nutritionistii sunt de parere ca fructoza din siropurile cu care se indulcesc sucurile poate fi vinovata de rezultatele proaste la examene. Savantii spun ca pe termen lung, poate reduce capacitatea de memorare, de gandire, de logica si poate afecta chiar si coeficientul de inteligenta.

Medicii recomanda tonul, alunele si nucile pentru stimularea memoriei

Expertii de la UCLA au realizat studiul pe animale de laborator, care…

Cancer de san – tratament naturist

Publicat pe 17 sept. 2014 at 12:02am

Drobusorul reprezinta o planta care apartine familiei Brassicaceae. Aceasta planta are inaltimea de pana la 1,3 m si are florile mici, de culoare galbena, cu patru petale. Aceasta planta se poate intalni in tara noastra in zonele pietroase sau in cele deluroase.

Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca numai frunzele drobusorului sunt valoroase, iar radacinile acestei plante nu se colecteaza, deoarece se doreste protejarea speciei.

In scopul valorificarii fitoterapeutice a plantei se recolteaza frunzele la inceputul verii, in lunile iunie si in iulie. De…

Cum au reusit savantii din Japonia sa dezvolte ficat uman din celule stem?

Publicat pe 17 sept. 2014 at 12:00am

Savantii din cadrul Universitatii de Medicina din Yokohama, Japonia, au anuntat ca, pentru prima data in istorie, au reusit sa dezvolte un tesut hepatic uman, din celule stem. Specialistii au afirmat ca succesul rezultat reprezinta un pas imens pentru viitorul transplanturilor de ficat si spera ca acest lucru sa contribuie la atenuarea deficitului global de donatori de organe.

In societatea de astazi, stresul, lipsa de somn, regimul alimentar neregulat, suplimentele alimentare, alcoolul, afecteaza ficatul, „laboratorul organismului”, fara de care un om nu poate trai.

Expertii sunt de…