Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 14, 2014

Care sunt motivele pentru care oamenii se ingrasa dupa o anumita varsta?

Publicat pe 14 sept. 2014 at 12:03am

Atunci cand sunt tineri, oamenii sunt sanatosi, iar corpul lor nu are probleme si poate fi supus la eforturi si la stres in fiecare zi. Odata cu trecerea timpului, organismul da semne de oboseala si se reface mult mai greu dupa efort sau dupa vreo boala.

Potrivit expertilor, asta se intampla deoarece celulele corpului imbatranesc, aici fiind vorba despre o lege biologica naturala.

Varsta mijlocie aduce un declin al metabolismului, mai ales ca oamenii nu mai au timp pentru sport, prin urmare apar kilogramele in plus si semnele de intrebare. Si totusi, de…

Metodele prin care puteti imbatrani sanatos

Publicat pe 14 sept. 2014 at 12:02am

O cercetare realizata in Marea Britanie de o echipa de experti de la Universitatea Cambridge si publicata in British Journal of Sports Medicine arata ca, si daca este inceputa la varste mai inaintate, activitatea fizica regulata sporeste sansele de a imbatrani sanatos. Acest studiu a fost realizat, timp de opt ani, pe un esantion de 3.500 de persoane cu varsta medie de 64 de ani.

Cercetatorii englezi au observat ca persoanele care desfasurau o activitate fizica moderata sau alerta aveau de sapte ori mai multe sanse sa imbatraneasca frumos decat cei care nu sunt…