Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 11, 2014

Atentie la pericolele regimului de viata static

Publicat pe 11 sept. 2014 at 12:04am

Potrivit specialistilor, un regim de viata static este daunator pentru oameni. Multi dintre noi alocam un procent suficient de mare din timpul nostru statului pe scaun. Acasa, la birou, pe sofaua din sufragerie. Chiar si cand te odihnesti in pozitia „stat”.

Expertii sunt de parere ca munca de birou iti erodeaza creierul, mai putin sau deloc restul organelor din inzestrarea ta naturala. Ce se intampla cu trupul atunci cand il supui efortului de a sta in pozitia cu pricina mai mult de 8 ore pe zi?

Permalink  |  Tagged with: , , , , , ,

Cum tii sub control pofta pentru anumite alimente

Publicat pe 11 sept. 2014 at 12:03am

Multi oameni au uneori pofta de a manca anumite alimente, fie ca acestea sunt dulciuri, inghetata, prajituri sau fructe. Desi nu esti flamand si nici nu stii sa-ti fi refuzat anumite alimente, ai cateodata anumite dorinte de a manca una sau alta, care sunt aparent nejustificate.

Expertii sustin ca aceasta se intampla numai aparent, pentru ca toate se intampla cu un rost. Oamenii de stiinta au descoperit legatura intre aceste pofte si nevoile organismului. Acestea sunt de fapt carente pe care corpul incearca sa ti le prezinte in propriul sau fel.

Pofta de gheata

Expertii spun ca…

Cate decese provoaca bolile cronice in Europa?

Publicat pe 11 sept. 2014 at 12:02am

Printre cele mai mortale afectiuni se afla si cancerul, diabetul, tulburarile mentale si bolile respiratorii, care provoaca 86% din decese in Europa.

Circa doua milioane de persoane mor in fiecare an de boli cardiovasculare si se estimeaza ca 8% din populatie are diabet. Multe cazuri de boli cronice pot fi prevenite prin reducerea principalilor factori de risc: fumatul, abuzul de alcool, o alimentatie necorespunzatoare si sedentarismul.

Potrivit expertilor, bolile cronice reprezinta o problema majora si in crestere pentru populatie. Ele sunt de departe principala cauza de mortalitate.

Conform Institutului de sondaje Opinion Way, obezitatea…