Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 4, 2014

OMS: Cum puteti evita infectiile

Publicat pe 04 sept. 2014 at 12:03am

Expertii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, OMS, sustin intr-un raport recent citat de bbc.co.uk, ca peste 30% din bolile infectioase din intreaga lume se transmit cu ajutorul mainilor murdare si din cauza lipsei igienei corspunzatoare.

Care sunt cele mai frecvente boli?

Potrivit medicilor, cele mai frecvente boli transmise astfel sunt toxiinfectiile alimentare si hepatitele. Specialistii spun ca, numarul bacteriilor este de 100 de ori mai mare decat cel al genelor umane. In intreaga lume, sunt cunoscute peste 30.000 de boli si simptome, sustine OMS..

Medicii ne atrag atentia ca de abia acum, dupa…

Scoarta de tisa, puternice efecte anticancerigene

Publicat pe 04 sept. 2014 at 12:02am

Tisa reprezinta un arbore inalt de pana la 12 m, foarte raspandit in Romania acum cateva sute de ani. A fost insa taiat pentru lemnul sau si acum este o specie protejata. Seamana cu bradul, fiind considerat o planta toxica, singura parte netoxica fiind arilul rosu. Coniferul creste in zonele cuprinse intre continentul european si Caucaz sau pana in Africa nordica.

In tara noastra, tisa creste in zonele montane calcaroase.

Lemnul de tisa este foarte util pentru confectionarea unor piese artistice, sculpturi in lemn, garnituri de birou…