Planta cu actiune diuretica eficienta0 Comments

Publicat in:
Etichete: china, diuretic, planta, uleiuri volatile, uz extern, zamosita

Zamosita reprezinta un arbore care este originar din China si care creste spontan in gradini sau se planteaza sub forma de garduri vii. Se poate adapta la diferite tipuri de climat: stepa, marin sau montan.

Zamosita este o planta anuala erbacee, care are tulpina si ramurile acoperite cu peri, iar frunzele inferioare sunt aproape rotunde. Florile sunt de culoare alba, iar la baza sunt purpurii. Aceasta planta infloreste din luna iunie pana in septembrie si se foloseste in scop medicinal.

Zamosita

Zamosita

Expertii sunt de parere ca in scop terapeutic se foloseste partea aeriana a plantei, recoltata in perioada de inflorire. Pentru diferite scopuri medicinale se folosesc partile aeriene ale acestei plante.

Potrivit fitoterapeutilor, aceasta planta are o actiune benefica asupra centrilor energetici si canalelor de energie ale corpului uman.

Ce contine zamosita?

Partea aeriana a plantei contine uleiuri volatile, principii active: arabinoza, ramnoza, flavonoide, mucilagii si cauciuc. Potrivit specialistilor in medicina naturista, fitoterapia cu zamosita are o actiune emolienta si diuretica eficienta.

Planta folosita pentru tratarea afectiunilor urinare

Pentru tratament, partile aeriene se vor folosi sub forma de ceai decoct in cantitate de o lingurita la aproximativ 250 ml de apa.

Trebuie sa stiti ca preparatele pe baza de zamosita se recomanda pentru tratarea unor afectiuni digestive, mai ales cele ale stomacului, afectiuni urinare, calculi renali, cistite si litiaza renala.

In cazul uzului extern, tinctura care se prepara prin macerarea acestei plante se poate utiliza pentru tratarea eczemelor, furunculelor, a matretii, in cazul in care este folosita sub forma de comprese sau spalaturi cu decoct.

Pentru a avea efectul scontat, expertii spun ca se administreeaza sub forma de infuzie, decoct, tinctura si se va consuma de trei ori pe zi inainte de mesele principale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta cu actiune diuretica eficienta

Lasă un răspuns