Trucuri pentru a evita sarea0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, boli cardiace, dieta, nutritionistii, sare, sodiu, SUA

Excesul de sare in dieta creste riscul de boli cardiace, insa restrictia nu este raspunsul sau rezolvarea problemei. Cei care consuma prea putina sare sunt la fel de predispusi sa fie spitalizati datorita problemelor cardiace, ca si cei care mananca sare in exces.

Evitarea consumului de sare

Evitarea consumului de sare

Medicii atrag atentia ca persoanele nu ar trebui sa incerce sa elimine sarea din dieta lor, insa exista anumite trucuri care le pot ajuta sa se asigure ca nu mananca prea multa.

Evita sa mananci in oras

Evita sa mananci in oras, mai ales alimente foarte procesate, ca cele de la fast – food. Desi nu frecventeaza restaurantele de tip fast – food, multe persoane ajung acolo din criza de timp sau pentru ca locatia in care se afla le ofera optiuni limitate.

De multe ori, nu se multumesc cu o salata si dupa o masa exagerata se simt balonati si obositi si isi doresc sa fi facut o alegere mai buna, cu un continut de sare mai redus.

Cercetatorii americani au aflat ca circa 75% din consumul de sodiu din SUA provine din alimentele prelucrate in restaurante.

Evita conservele de legume!

Este recomandat sa nu judecati continutul de sare doar dupa gust! Urmareste intotdeauna tabelul cu valori nutritionale. Alimente ca painea, sosul pentru salate sau sucul de rosii pot adauga o cantitate neasteptata de sare la cantitatea normala pe care ar trebui s-o consumi zilnic.

Alege legume proaspete in loc de conserve de legume, pentru ca acestea din urma contin conservanti si sare. Daca totusi trebuie sa folosesti conserva, cauta un tabel pe care sa scrie fara adaos de sare.

Nu consuma briose la micul dejun

Sari peste briosa de la micul dejun si opteaza pentru o varianta mai sanatoasa, ca fulgii de ovaz. Cele mai multe briose au zahar in exces, insa multe dintre ele contin chiar mai multa sare decat o punga de chipsuri, spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Trucuri pentru a evita sarea

Lasă un răspuns