Trifoiul elimina celulele canceroase0 Comments

Publicat in:
Etichete: alb, artrita, bronsita, celule canceroase, guta, rosu, trifoi

Trifoiul face parte din familia Fabaceae si creste in Europa, Asia Centrala si Africa de Nord. El se poate folosi ca si planta medicinala, datorita substantelor pe care le contine. In intreaga lume exista doua tipuri de trifoi: trifoi alb si trifoi rosu.

Trifoiul alb reprezinta o planta erbacee mica, perena, iar tulpina sa creste la nivelul solului. Aceasta planta are frunzele trifoliate, cu pete albe, iar florile acestuia au culoarea alba sau sunt usor roz. In plus, aceasta planta reprezinta simbolul traditional irlandez, adoptat de catre Sfantul Patrick pentru Sfanta Treime.

Trifoi

Trifoi

De la aceasta planta, tulpina, frunzele si florile au proprietati medicinale. Cealalta planta, trifoiul rosu detine componente bioactive precum: calciu, lecitina, crom, magneziu, potasiu, siliciu, vitaminele A, E, C, B2 si B3. Trifoiul rosu este apreciat drept una dintre cele mai bogate surse de izoflavon.

Potrivit expertilor, izoflavonul este un tip de estrogen din plante care se gaseste mai ales in soia si are o capacitate antioxidanta foarte mare. Specialistii mai spun ca izoflavonul este eficient si pentru ca are capacitatea de a elimina unele celule canceroase.

De asemenea, trifoiul rosu este folosit pentru detoxifierea sangelui. Daca va intereseaza sa obtineti infuzie de trifoi rosu, atunci va trebui sa adaugati o lingurita de trifoi uscat si una de menta la circa 200 de mililitri de apa fiarta.

Se recomanda aceasta reteta in scopul ameliorarii congestiei, durerilor la nivelul pieptului, pentru tratarea racelilor si a gripei.

Trifoiul trateaza artrita si guta

Cercetarile de pana acum au demonstrat faptul ca trifoiul poate stopa dezvoltarea celulelor maligne ale cancerului de san. In plus, aceasta planta poate diminua riscul cancerului limfatic sau ovarian.

Trifoiul are capacitatea de a diminua inflamatiile sanilor si durerile de piept, poate detoxifia plamanii, ficatul, rinichii si sangele. Este foarte util pentru tratarea unor cazuri de guta.

Alte afectiuni tratate cu trifoi

Trifoiul reprezinta o planta care poate sa calmeze spasmele bronhiilor, tusea convulsiva si tusea la copii. Are puterea de a diminua simptomele unor boli precum sifilisul si creeaza o stare de relaxare a muschilor.

Trifoiul mai decongestioneaza glandele salivare, vindeca durerile cauzate de artrita si diminueaza inflamatiile oculare. Pentru bolnavii de tuberculoza este util deoarece diminueaza inflamatiile ganglionare, la menopauza si premenopauza amelioreaza starile depresive si palpitatiile.

Se mai poate folosi pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor, intepaturilor provocate de insecte sau ulceratiilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Trifoiul elimina celulele canceroase

Lasă un răspuns