Ai probleme cu aparatul respirator? Iata ce te poate ajuta0 Comments

Publicat in:
Etichete:aparat respirator, benefic, medicinal, muschi de stejar, studii, tratament respiratie

Muschiul sau lichenul de stejar are aspectul unei tufe mici, care se fixeaza pe ramurile sau tulpinile unor copaci. Corpul muschiului de stejar poate ajunge pana la 10 cm lungime si este moale la pipait. Benzile acestuia sunt destul de late la baza, de pana la 10 mm, ajungand la circa 2 mm spre varful plantei.

Benzile lichenului de stejar sunt usor ondulate, iar fata superioara a acestuia este mata, de culoare verzui-deschis sau galben. Fata inferioara a muschiului este alba, iar acesta creste pe stejar, prun, uneori si pe alti pomi fructiferi.

Tratament respiratie

Tratament respiratie

Expertii spun ca muschiul de stejar se recolteaza pe tot cuprinsul anului, insa cea mai buna perioada de recoltare este primavara, moment cand se desprinde usor de pe ramurile arborilor pe care creste.

Potrivit fitoterapeutilor, muschiul de stejar este extras de pe un anumit tip de stejar, denumit „Evernia prunastri”, pentru prepararea unor produse medicamentoase din actuala industrie farmaceutica.

Datorita substantelor pe care le contine, aceasta planta stimuleaza secretiile stomacale, insa si sistemul nervos vegetativ. Planta are calitatea de a calma aparatul respirator si digestiv. De asemenea, poate sa fluidizeze secretiile bronhice. Aceasta planta este utilizata si in industria parfumurilor.

Trebuie sa fie evitat de femeile insarcinate!

Specialistii spun ca pentru majoritatea oamenilor muschiul de stejar nu prezinta riscuri majore cat timp este administrat sub forma de ceai si pentru perioade scurte de timp.

Daca se administreaza, aceasta se face pentru perioade mai mici de timp si sub forma de extras pe baza de alcool. Folosit in exces, muschiul de stejar poate duce la aparitia unor efecte secundare precum stare de agitatie, varsaturi, ameteala si convulsii.

Specialistii spun ca aceasta planta ar trebui sa fie evitata de femeile insarcinate sau cele care alapteaza, de catre cei care au fost diagnosticati cu afectiuni renale sau boala sangelui denumita porfirie sau de persoanele care sunt alergice la muschi si licheni.

Expertii spun ca stabilirea dozei de muschi de stejar, optima pentru fiecare persoana depinde de varsta, starea generala de sanatate si existenta unor conditii medicale.

Totusi, pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut sa indice o doza zilnica sigura pentru organism.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 8.78 RONViva natura crema impotriva caderii parului 75ml buc viva natura


VIVA NATURA CREMA IMPORTIVA CADERII PARULUI
O crema cu 97% substante naturale, a carei actiune se bazeaza pe extractele deosebite din plante, ulei de masline si o fractie speciala obtinuta dintr-un sortiment de petrol extras dintr-o zona petroliera cu reale proprietati.
Este un produs eficient pentru regenerarea radacinii, dar si stoparea caderii parului, cu efecte chiar de la prima utilizare.
Aplicarea se face inainte de spalare, prim masaj energic, in primul rand la radacina firelor dar si pe firele de par.
Se mentine de la 10 pana la maxim  45 minute, apoi se spala cu sampon si se aplica balsam de par.
Dupa utilizare, parul va avea pentru scurta vreme usor miros specific de petrol, insa pentru atenuare, se poate folosi un balsam de par, o apa de par sau chiar un parfum. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Ai probleme cu aparatul respirator? Iata ce te poate ajuta

Lasă un răspuns