Top activitati care scurteaza viata0 Comments

Publicat in:
Etichete: activitati, job, longeviv, medicamente, ras, stres, viata

Oamenii fac tot felul activitati care pana la urma le scurteaza viata si ii ucid lent, dar sigur. Cu toate ca am dori sa traim mai mult, sa ducem vieti sanatoase, traim inconjurati de tot felul de pericole. Iata cateva dintre activitatile zilnice, care ne scurteaza semnificativ viata.

Activitati care scurteaza viata

Activitati care scurteaza viata

Perioadele lungi de inactivitate

In cazul in care stam prea mult timp la birou, chiar si daca facem frecvent sport, trebuie sa retinem ca perioadele lungi de inactivitate sunt nesanatoase. Un studiu publicat in 2012 de revista medicala BMJ Open arata faptul ca oamenii care reduc starea de sedentarism la cel mult trei ore pe zi, ar putea adauga doi ani la speranta de viata.

Somnul deficitar

Daca dormim prea mult s-ar putea sa avem probleme in viitor. Expertii sustin ca somnul deficitar este nociv pentru greutatea omului, dar si somnul in exces cauzeaza probleme. O cercetare arata ca acele persoane care dorm mai mult de noua ore pe noapte prezinta un risc pentru bolile de inima cu 41% mai mare decat in cazul celor care dorm sapte-opt ore pe noapte.

Calculatorul

Daca stam cu orele in fata computerului, viata ne va fi mai scurta. Studiul publicat de Journal of the American College of Cardiology sugereaza ca petrecerea a mai mult de patru ore pe zi in fata unui ecran, precum cel al televizorului sau al monitorului de la serviciu, majoreaza riscul aparitiei unui infarct cu 113%.

Un alt studiu al BMJ Open estimeaza ca reducerea timpului in care stam la calculator, la mai putin de doua ore pe zi, ne ajuta sa traim mai mult cu 1,4 ani. In cazul in care luam medicamente pentru boli care nu ne ameninta viata, s-ar putea sa avem dificultati in viitor.

Lipsa umorului duce la probleme ale sistemului imunitar!

Potrivit specialistilor, adminstrarea unor medicamente pentru boli precum insomnia sau anxietatea ar putea scadea speranta de viata a unor oameni.

Intr-o cercetare realizata in decursul a 12 ani, publicat de Canadian Journal of Psychiatry, cercetatorii au descoperit ca acele persoane care nu iau medicamente pentru orice fleac prezinta o rata a mortalitatii cu 5% mai mica decat persoanele care se indoapa cu pastile.

Daca radem prea putin, iarasi s-ar putea sa avem ceva probleme. Rasul are un efect excelent asupra sanatatii, potrivit Mayo Clinic si ne ajuta in vederea imbunatatirii sistemului imunitar, a reducerii stresului.

De asemenea, rasul furnizeaza o eliberare emotionala si arde si caloriile.

Daca avem de facut o naveta prea lunga pentru a ajunge la job, aceasta ne scurteaza viata. O cercetare realizata de Association of American Geographers sugereaza faptul ca acele persoane care calatoresc peste 30 de minute pentru a ajunge la munca mor mai devreme decat cei care ajung rapid la birou.

Viata sexuala reduce stresul!

Expertii ne anunta ca navetele prelungite presupun mai putin timp pentru exercitiile fizice si mai putin somn; ambele aspecte contribuie la o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Stim cu totii ca stresul este nociv pentru sanatatea noastra. Un studiu al Proceedings of The National Academy of Sciences sugereaza ca stresul ne poate deteriora ADN-ul. Fata de persoanele mai putin stresate, participantii la studiu, care sufereau de stres cronic, prezentau o protectie mai scazuta a ADN-ului.

In plus, trebuie spus ca viata sexuala contribuie la reducerea stresului, a kilogramelor in plus si lungeste viata.

O alta cercetare apartinand savantilor Universitatii Duke arata ca femeile cu o viata sexuala bogata traiesc cu opt ani mai mult decat celelalte. Un alt studiu, al BMJ, arata ca barbatii cu o viata sexuala mai bogata prezinta un risc de mortalitate cu 50% mai mic decat ceilalti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top activitati care scurteaza viata

Lasă un răspuns