Obezitatea afecteaza tot mai multi oameni de pe Glob0 Comments

Publicat in:
Etichete:cercetare, glob, nutritie, obezitate, procente, savanti, studiu, studiu obezitate

Peste 30 % dintre adultii din intreaga lume sunt obezi sau supraponderali, respectiv 1,46 miliarde de persoane, potrivit datelor publicate recent de „The Overseas Development Institute”.

Conform raportului, la nivel mondial, procentul persoanelor care au un indice de masa corporala (IMC) peste 25, limita peste care oamenii sunt considerati supraponderali, a crescut de la 23% la 34% in ultimele 3 decenii, intre 1980 si 2008.

Studiu obezitate

Studiu obezitate

Expertii sustin ca indicele de masa corporala este raportul dintre talie si greutate. In acest sens, un indice de peste 25 fiind considerat semn de supraponderabilitate, iar un indice de peste 30 drept semn de obezitate.

Astfel, in tarile in curs de dezvoltare, numarul persoanelor supraponderale si obeze a crescut de aproape patru ori intre 1980 si 2008, trecand de la 250 la 904 milioane de persoane. De pilda, in statele cu venituri mari, populatia supraponderala sau obeza a crescut de 1,7 ori in aceeasi perioada, trecand de la 321 la 557 milioane de persoane.

„Rata de crestere a obezitatii si a supraponderabilitatii in tarile in curs de dezvoltare este alarmanta”, a indicat unul dintre autorii studiului, Steve Wiggins.

„Vom asista la nivel global la o crestere extrem de puternica a numarului persoanelor care sufera de anumite tipuri de cancer, de diabet, de accidente vasculare cerebrale sau de crize cardiace, o povara uriasa pentru sistemele publice de sanatate”, atrage el atentia.

Obezitatea, al cincilea factor de risc de deces la nivel mondial

Cercetarea mentionata mai noteaza faptul ca procentul mexicanilor si chinezilor obezi sau supraponderali a crescut de aproape doua ori intre 1980 si 2008.

„Politicile trebuie sa fie mai putin timorate in tentativele lor de a influenta tipul de hrana care ajunge in farfuriile noastre.

Miza este de a face astfel incat sa avem o alimentatie sanatoasa, diminuand in acelasi timp atractia reprezentata de alimentele cu cele mai scazute valori nutritionale”, apreciaza Steve Wiggins.

„Lipsa de actiune este frapanta in comparatie cu interventiile publice concertate pentru limitarea tabagismului in tarile dezvoltate”, a adaugat acesta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) subliniaza ca supraponderabilitatea si obezitatea reprezinta al cincilea factor de risc de deces la nivel mondial si ca cel putin 2,8 milioane de adulti mor in fiecare an din aceasta cauza.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 3.62 RONSolaris faina mustar 100g buc solaris plant


Solaris faina mustar 100g buc solaris plant
Făina de muştar este utilizata cu succes în măştile pentru îngrijirea parului. Muştarul stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, ajută la regenerarea părului şi previne căderea acestuia, rezolvă problemele legate de îngrăşarea părului.Masca cu muştar nu se recomandă persoanelor cu o piele foarte sensibilă şi cu leziuni la nivelul scalpului. Periodicitatea aplicării măştii depinde de tipul de păr pe care îl avem. Dacă avem un păr gras, masca se va aplica o dată la 5 zile, pentru cei cu părul normal o dată pe săptămână, iar cei cu parul uscat vor aplica această mască o dată la 10 zile.Ingredientele măştii (pentru păr de lungime medie):

2 linguriţe faina muştar (se găseşte în farmacie sau plafar);

2 linguriţe zahar, de dorit sa fie brun;

1 gălbenuş;

2 linguri ulei ricin (poate fi utilizat cu succes şi uleiul de migdale, cătină, măsline sau ridichi);

apă fierbinte.Toate ingredientele, în afară de apă, se amestecă într-un vas. Se toarnă apa fierbinte, până obţinem o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase.

Se fricţionează rădăcinile părului cu această mască. Vârfurile se ung cu puţin ulei de măsline, pentru a evita uscarea acestora. Capul se acoperă cu o pungă, peste care îmbrăcăm o căciulă, broboadă sau prosop de bumbac.Capul se ţine acoperit 15-45 minute, dar nu mai mult de o oră, după care se spală cu apă călduţă şi un şampon pentru regenerarea părului. După spălare părul se clăteşte cu apă cu oţet de mere.

Masca se aplică timp de 1-2 luni, iar efectele produse de aceasta sunt valabile timp de 6 luni.Atenţie! Este o mască care usucă pielea scalpului. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Obezitatea afecteaza tot mai multi oameni de pe Glob

Lasă un răspuns