Remediu pentru bolnavii de SIDA – Cand?0 Comments

Publicat in:
Etichete: australia, cercetare, descoperire, hiv, leac, maladie, sida, studii, Tratament

Maladia SIDA afecteaza inca milioane de oameni din intreaga lume si deocamdata parerile expertilor sunt pesimiste in privinta identificarii unui leac pentru aceasta boala mortala.

SIDA

SIDA

Nu exista in prezent nici un semn iminent de vindecare a SIDA, iar dezvoltarea unui remediu pentru cei deja infectati ar putea dura mai multi ani, sustin cercetatorii din domeniul SIDA reuniti la o conferinta in Australia, informeaza Care2.com.

Conferinta din Australia s-a derulat pe fondul aparitiei unor cazuri recente care au pus intr-o lumina noua modul in care actioneaza virusul SIDA aflat in remisie.

Specialistii au constatat ca un copil si doi adulti infectati pareau sa nu mai aiba semne de virus timp de mai multe luni fara a li se administra tratament antiretroviral. Acestora li se facuse transplant de maduva cu circa un an mai devreme.

In acest fel, cercetatorii au crezut ca s-ar putea sa fi descoperit un remediu, insa, virusul a aparut mai tarziu in ambele tipuri de situatii. „Suntem pregatiti, cu o motivatie puternica, pentru a merge mai departe cu studiile clinice”, a declarat Deborah Persaud de la Johns Hopkins Childrens Center din Maryland.

Cercetatoarea este cea care a condus echipa de cercetatori in cazul copilului din Mississippi, in martie 2013.

Savantul a anuntat ca in acest moment oamenii de stiinta stiu in ce directie trebuie sa mearga, insa va mai trece timp pana cand se va descoperi antidotul pentru nociva maladie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Remediu pentru bolnavii de SIDA – Cand?

Lasă un răspuns