Cum se prepara o salata de fructe sanatoasa?0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, cerinte, fructe, grasimi, kiwi, nutritie, salata, sanatos

Nutritionistii afirma ca exista nenumarate combinatii posibile in ceea ce priveste salata de fructe. Totusi, atunci cand va veti prepara o astfel de salata de fructe, este recomandat sa tineti cont de cerintele nutritionale sanatoase.

Trebuie sa evitati alcoolul si grasimile in salate si sa o pregatiti cu atentie.

Salata de fructe sanatoasa

Salata de fructe sanatoasa

Care sunt aceste cerinte?

Specialistii sunt de parere ca aceasta salata ar trebui sa nu contina samburi, mai ales ca amestecul grasimi – glucide este nerecomandat. In plus, nu avem voie sa ii punem alcool, deoarece nu se recomanda combinatia cu glucidele. Este bine sa evitati frisca, pentru ca aceasta contine smantana, deci destule grasimi.

In cazul in care totusi, nu suferiti de diabet ori alergie la vreun ingredient, consumand cu moderatie din salata de mai jos nu veti pati nimic. Dezavantajele prezentei alcoolului si a grasimilor sunt, la cantitatile date, neglijabile, practic nule.

La aceasta salata de vara, beneficiul major il constituie gustul, in mod semnificativ si seducator imbogatit. Pentru a va prepara o salata de vara, nutritiva si gustoasa aveti nevoie de 4 mere bot de iepure, preferabil din cele mai tari si mai aromate, 5 kiwi, un ciorchine mai mic de struguri negri, cu boabele mari.

Va mai trebuie doua banane coapte, dar nu prea moi, 2 portocale, o jumatate de cana samburi de migdale, 2/3 dintr-o cana de zahar, o jumatate de cana de frisca, o jumatate de cana de visinata ori lichior, un praf de nucsoara si esenta de migdale

Cum se prepara?

Inainte de toate, este bine sa pregatiti fructele, taiati-le si amestecati-le, apoi, toate ingredientele se vor amesteca bland, ca sa nu faramati fructele. Expertii spun ca este indicat ca boabele de struguri sa fie ele taiate in jumatate si sa fiti atenti la migdale. La acestea, trebuie sa se masoare mai intai jumatatea de cana in samburi intregi, apoi este necesar sa fie rasniti samburii.

Trebuie sa lasati amestecul la temperatura camerei circa 15 minute, intr-un vas cu capac, ca sa-si formeze mai usor zeama.

Puneti apoi vasul la rece, iar daca nu mai aveti rabdare, se recomanda sa asteptati minimum 4-5 ore pana sa serviti, deoarece asa va fi mai gustos. Expertii afirma ca in cazul in care este consumata in portii medii si inaintea mesei, aceasta salata este foarte tonica!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se prepara o salata de fructe sanatoasa?

Lasă un răspuns