Ruscuta de primavara trateaza problemele cardiace0 Comments

Publicat in:
Etichete: probleme cardiace, ruscuta, ruscuta de primavara, tinctura, uz intern

Ruscuta de primavara creste in tara noastra in zona de campie, insa si in locuri calcaroase, in zonele de deal. Se mai numeste in popor si „floarea pastelui”. Are frunzele subtiri, florile sunt de dimensiunea de pana la 8 cm, de culoare galbena, iar fructul este o poliachena.

Probleme cardice - ruscuta

Probleme cardice - ruscuta

Potrivit expertilor, in scopuri fitoterapeutice se culege partea aeriana a planei, cu inflorescente.

De asemenea, ruscuta infloreste in lunile aprilei si mai, iar recoltarea acesteia se efectueaza in perioada infloririi, pana cand apar fructele. Ruscuta este recunoscuta ca un excelent tonic cardiac.

Ce contine?

Aceasta planta contine mai multe substante folosite in medicina precum gardenolizi, flavone, acid aconitic, glicozide cardiotonice, saponine, chinone, fitosterina, cumarine.

Afectiuni tratate cu ruscuta

Ruscuta de primavara are si o actiune sedativa. Potrivit opiniei specialistilor, aceasta planta este de ajutor in tratarea hidropiziei, hipertensiunii si ascitei.

Ruscuta da rezultate foarte bune in afectiunile cardiace, aritmii, hipertensiune arteriala, tahicardii, tulburari neuro-vegetative, ciroza hidrica. Aceasta din urma este o afectiune cauzata de acumularea patologica de apa in cavitatile naturale ale corpului sau in tesuturi.

Cum se prepara tinctura de ruscuta?

Tinctura de ruscuta de primavara poate combate aritmia. Daca vreti sa va preparati o tinctura de ruscuta trebuie sa puneti 50 g planta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Acest amestec se tine pentru circa 2 saptamani, apoi se agita des, dupa care strecurati si consumati pentru tratarea bolilor mentionate mai sus.

In acest sens, se va consuma cate 1 g de trei ori pe zi, aceasta fiind foarte utila in cazurile de hipertensiune, aritmii si extrasistole.

Pentru uzul intern se foloseste partea aeriana a plantei, sub forma de infuzie, decoct sau tinctura.

Expertii in medicina naturista afirma ca este recomandat sa se evite folosirea plantei in cazul bolilor digestive si se foloseste doar cu recomandarea medicului in bolile cardiace. Daca este neuscata, planta are efecte toxice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ruscuta de primavara trateaza problemele cardiace

Lasă un răspuns