Aveti probleme cu retinerea lichidelor in corp? Folositi acest tratament naturist0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, calitati, cocosel de camp, experti, ruscuta, studiu

Speciile genului Adonis care cresc la noi se mai numescu popular cocosei de camp. Potrivit expertilor, de la aceste specii, in special de la ruscuta de primavara, se foloseste partea aeriana a plantelor aflate in timpul infloritului si care poarta denumirea de HERBA ADONIDIS.

Acesta se recolteaza numai pe vreme uscata si insorita. Din cauza toxicitatii, dupa recoltare culegatorii trebuie sa se spele temeinic pe maini cu multa apa.

Tratament retentie apa

Tratament retentie apa

Ceea ce se recolteaza se supune imediat uscarii sau se foloseste direct pentru prepararea tincturii. Imediat dupa uscare, materia prima se marunteste si se ambaleaza in pungi de hartie si nu se pastreaza mai mult de un an, timp in care se pierd 40-60% din glicozide.

Cocoseii de camp reprezinta importante plante medicinale. Acestea contin glicozizi cu activitate biologica asupra omului. Speciile de Adonis prezinta urmatoarele efecte benefice pentru sanatatea umana: sunt cardiotonice, diuretice, hipertensive, se pot folosi pentru tratarea migrenelor, hipotiroidice si estrogenice

Specialistii spun ca preparatele pe baza de cocosei de camp se recomanda sa fie administrate in afectiunile aparatului circulator, hipotensiune arteriala, angina pectorala, insuficienta cardiaca si alte afectiuni de natura reumatica.

Aceste plante previn retinerea lichidelor in corp!

Trebuie sa stiti ca aceste plante reduc edemul, previn accelerarea eliminarii lichidelor pe cale renala. Acte plante se recomanda ca adjuvante, in caz de ciroza sau in alte tulburari hepatice asociate cu retinerea de lichide in organism.

Se mai folosesc pentru tratarea migrenelor si al altor cefalalgii. Este posibil ca principiile din ruscuta si din cocosei sa intervina in metabolismul calciului, retinand elementul in organism mai ales sub forma ionica. In plus, cercetarile prezente nu sunt suficiente, dar se presupune ca, in lipsa suplimentarii potasiului in timpul curelor cu adonis, efectul cardiotonic se poate transforma in contrariul saul, adica anticardiotonic.

Se recomanda ca in timpul tratamentelor, sa se puna accent pe suplimentarea potasiului. Expertii spun ca tratamentele pe baza de ruscuta de primavara sau de cocosei de camp trebuiesc recomandate si supravegheate cu competenta, de catre specialisti, din cauza ca aceste plante sunt relativ toxice.

Mai mult, pacientii care prezinta hipertensiune sau tensiune oscilanta, nu trebuie sa recurga la aceste plante medicinale.

De asemenea, in insuficienta tiroidiana, cocoseii de camp nu se indica a fi administrate. Trebuie spus ca preparatele pe baza de ruscuta sau cocosei, interactioneaza negativ cu glicozidele digitalice, administrarea lor concomitenta trebuind cu orice pret evitata.

Daca este luata o supradoza se poate ajunge la intoxicatia cu glicozizii din cocosei de camp, care se manifesta prin greata, varsaturi, diaree, tulburari cardiace.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Aveti probleme cu retinerea lichidelor in corp? Folositi acest tratament naturist

Lasă un răspuns