Remediu pentru afectiuni renale0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni renale, decoct, dureri de stomac, flori, frunze, leac, porumbar, remediu, terapeutic

Porumbarul este un arbust care creste in tara noastra si care se inscrie in familia Rosaceae. Acest arbust mai creste si in alte tari din Europa, Asia, Caucaz si Africa de Nord. In tara noastra il intalnim in zonele cu pasuni si fanete, la marginea padurilor, dar si in zona montana. Acesta este un arbust salbatic, care poate sa ajunga la inaltimea de 2 metri.

Remediu afectiuni renale

Remediu afectiuni renale

Are frunzele ovale si dintate pe margini iar florile sale apar in lunile aprilie-mai. Acestea au un miros puternic si sunt de culoare alba. Fructele sunt albastrui-negricioase, cu efect foarte astringent.

Ce contine?

Potrivit expertilor, din punct de vedere al compozitiei chimice a plantei, porumbarul contine substante precum flavone, saruri de magneziu si potasiu, quercetin, kemferol, acizi organici, flavonoizi, zaharuri, antocianini, acizi organici, polifenoli si saruri de calciu.

Porumbarul se foloseste in medicina naturista deoarece este un excelent diuretic, sedativ, laxativ, tonic general. Poate sa fie folosit in tratarea diabetului, astmului si a diareei.

Pentru scopuri fitoterapeutic se folosesc radacina, florile si fructele. Trebuie sa stiti ca florile de porumbar se recolteaza la inceputul primaverii, iar fructele se culeg toamna, dupa ce a cazut bruma.

Afectiuni tratate cu porumbar

Se foloseste pentru tratarea unor afectiuni precum:

  • oboseala generala,
  • furunculoza,
  • afectiuni renale,
  • boli reumatice,
  • boli de vezica urinara sau biliara,
  • dischinezie biliara,
  • combaterea durerilor de inima,
  • a durerilor de stomac,
  • a hipertensiunii arteriale.

In plus, poate fi folosit cu succes pentru tratarea nefritelor si a tusei convulsive, mai ales atunci cand se utilizeaza sub forma de infuzie si decoct din flori si fructe sau decoct de radacina.

Pentru uz extern, porumbarul se poate folosi pentru tratarea unor dermatoze, a eruptiilor de pe piele, a durerilor de dinti, sub forma de infuzie si decoct de frunze si fructe, comprese sau bai locale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Remediu pentru afectiuni renale

Lasă un răspuns