Planta ce trateaza hipertensiunea0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceai, decoct, experti, hipertensiune, intoxicaţie, nemtisor de camp

Planta numita nemtisorul de camp creste in tara noastra in aproape toate regiunile, la campie, in zonele de munte, dar si pe solurile nisipoase. In popor, aceasta planta se mai numeste creasta cocosului, ciocul babei sau floare domneasca.

Planta hipertensiune

Planta hipertensiune

Planta necesita lumina multa pentru a se dezvolta normal, iar din aceasta cauza nu o vom gasi in zone mai umbroase. Pentru scopuri medicinale, de la aceasta planta se recolteaza florile, in lunile iulie-august.

Din punct de vedere al compozitiei chimice, nemtisorul de camp contine antociani, glicozizi si flavonoide.

Este recomandata de catre fitoterapeuti pentru tratarea unor afectiuni precum:

  • constipatia,
  • astmul bronsic,
  • guta,
  • viermii intestinali,
  • hipertensiunea sau
  • combaterea hemoroizilor.

Se recomanda doar florile in scop fitoterapeutic deoarece restul plantei este toxic. Trebuie sa stiti ca intoxicatia poate determina insuficienta cardiaca si dureri abdominale.

Cum se prepara tinctura?

Tinctura de nemtisor de camp se prepara prin adaugarea a circa 20 gr. de flori in 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Aceasta tinctura se va lasa la macerat timp de aproape 2 saptamani, dupa care se strecoara.

Va trebui sa consumati 10 picaturi de tinctura diluata in putina apa timp de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale.

Decoctul de nemtisor de camp se prepara prin amestecarea unei jumatati de lingurita de flori maruntite alaturi de o jumatate de lingurita de planta maruntita cu 250 ml de apa. Acest amestec se va lasa la fiert timp de 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani de decoct pe zi pentru tratarea afectiunilor enumerate mai sus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta ce trateaza hipertensiunea

Lasă un răspuns