Mituri despre sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete: gripa, medicina, mituri, mituri despre sanatate, mituri sanatate, oua, sanatate, vitamine

In societatea de astazi exista cateva mituri care sunt atat de credibile, incat oamenii le dau crezare fara sa le mai verifice. Dar nu iti imaginezi cat de mult te pot afecta unele dintre ele, mai ales ca acesta iti pun sanatatea in pericol si te fac sa crezi ca suferi de boli inexistente sau te obliga sa iei tratamente gresite.

Iata cateva dintre acestea:

Mituri sanatate

Mituri sanatate

In cazul in care te vaccinezi antigripal, trebuie sa faci automat si gripa

Doza de vaccin antigripal contine tulpini de virus gripal, insa inactive. Asadar, nu poate fi activat de nimic din corp, ci dimpotriva, el lupta impotriva virusul activ cand persoana este supusa contaminarii.

Suplimentele sunt necesare pentru ca te fac mai puternic.
Expertii sustin ca nu toata lumea are nevoie de vitamine si minerale la schimbarea anotimpului. Medicii recomanda sa nu fie luate dupa ureche, deoarece acestea pot provoca probleme si dezechilibre in organism.

Un om are nevoie de doi litri de apa zilnic

Adevarul este cei doi litri pe zi insumeaza nu numai apa, ci si ceaiuri, sucuri si alte bauturi. In plus, si alimentele consumate contin apa si intra in calcul, astfel ca nu este obligatoriu sa tii cont de acest fapt, recomanda specialistii.

Calculatoarele strica vederea

Nu expunerea indelungata la calculator si, implicit, la radiatiile acestuia sunt factorii vinovati, ci tensiunea oculara determinata de concentrarea indelungata la anumite activitati de pe computer, lipsa odihnei ochilor si ignorarea altor afectiuni, spun specialistii.

Ouale cresc colesterolul

In trecut, nutritionistii recomandau, in general, consumul zilnic de oua, dar acum, trebuie sa ne rezumam la doua pe saptamana. Insa, daca ele sunt consumate corect nu exista niciun efect nociv. De altfel, albusul de ou este benefic si nu are legatura cu colesterolul de tip „rau”.

Daca mananci noaptea, te ingrasi

In aceasta situatie, realitatea este ca se pot crea probleme digestive. Specialistii afirma ca nu conteaza ora la care mananci, ci respectarea cantitatii zilnice de calorii recomandate.

Folosim doar 10% din creier

Pe parcursul vietii, avem nevoie de toate „sertarele” creierului, asadar, aceasta afirmatie nu ramane in picioare. In fiecare zi ai alte activitati care necesita alta concentrare si alte cunostinte.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mituri despre sanatate

Lasă un răspuns