Suferi de dureri de spate? Iata un remediu naturist eficient0 Comments

Publicat in:
Etichete:arbust, calin, dureri, scoarta, spate, Tratament

Calinul reprezinta un arbust inalt si stufos care poate sa ajunga la inaltimea de 4 m. Se mai nueste si amarus si face parte din familia Caprifoliaceae. Acest arbust este originar din Asia, dar creste si in Europa si America de Nord in padurile de la campie, dar si in cele de la munte.

Dureri de spate

Dureri de spate

Acest arbust are scoarta neteda, verde-cenusie, insa odata cu trecerea timpului prezinta crapaturi si culoarea devine cenusie. La calin, frunzele sunt alungite, iar toamna culoarea lor devine rosiatica.

Florile calinului au culoarea alb-verde, iar fructele sunt mici, de culoare rosie-aprinsa. Potrivit expertilor in fitoterapie, de la calin se recolteaza coaja de pe ramurile tinere, in lunile de primavara.

In acest scop se desprinde coaja de pe ramurile sau tulpinile tinere, iar apoi aceasta se lasa la uscat in straturi subtiri, intr-un loc curat, in aer liber. In cazul in care se suprapun, cojile se usuca mult mai greu. Potrivit specialistilor in medicina naturista, din circa 2 kg de coaja verde se obtine in jur de un kilogram de produs uscat.

Gustul este amarui, iar daca se fierbe, coaja degaja un miros de valeriana. Expertii spun ca de la acest arbust, coaja se foloseste foarte mult in industria de medicamente actuala, din aceasta preparandu-se diferite extracte cu actiune hemostatica si calmanta.

Calinul are propietati antispastice

In vechime, coaja de calin a fost utilizata pentru vindecarea intinderilor musculare si crampelor, datorita proprietatilor sale antispastice.

Calinul trateaza:

  • colicile intestinale,
  • durerile menstruale, dar si
  • durerile de spate, cand se consuma sub forma de infuzie de coaja de calin.

Expertii atrag atentia ca, daca este folosita in cantitati mari, aceasta planta este toxica.

Potrivit specialistilor, un alt arbust asemanator este calinul american sau „Viburnum prunifolium”, acesta fiind mai inalt decat primul. Calinul american poate ajunge pana la inaltimea de 8 m si mai este cunoscut si sub denumirea de viorne.

Se inscrie in familia Caprifoliaceae si este originar din America de Nord.

Calinul american are fructele mici, de culoare albastra-inchisa. Potrivit fitoterapeutilor, in vechime scoarta calinului american se folosea pentru provocarea avorturilor. In plus, calinul american era un bun remediu calmant si analgezic.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 3.51 RONRedis baton milk egg 60gr buc redis nutritie


Redis baton milk egg 60gr buc redis nutritie
Milk & Egg Bar este un baton proteic bogat in proteine provenind din lapte, zer, albus de ou, care dau energie si au un rol benefic pentru sanatate. Batonul se recomanda sportivilor si categoriilor de populatie care au nevoie de o alimentatie proteica si de energie.
Milk & Egg Bar - ingrediente
Milk & Egg Bar contine sirop de maltitol, fulgi de porumb, concentrat proteic din zer (11,79%), cazeinat de calciu (11,79%), ulei de palmier, seminte de in, alune prjite, sirop din extract de malt, fructoza, concentrat proteic din albus de ou (2,62%), pudra de cacao, arom alimentara (ciocolata).
Milk & Egg Bar - recomandari
Milk & Egg Bar este indicat ca aliment proteic cu un gust placut si sanatos, prin continutul de nutrienti de calitate si in proporii optime pentru necesitatile organismului uman, care dau energie si au un rol benefic.
Milk & Egg Bar - informatii nutritionale:**
/baton 60 g


*Calorii
270 Kcal (1130 KJ)


Carbohidrati
29 g


Grasimi
10 g


Minerale
1,3 g


Proteine
15,8 g


[...] 

Link-uri Sponsorizate

Suferi de dureri de spate? Iata un remediu naturist eficient

Lasă un răspuns