Dieta cu castraveti0 Comments

Publicat in:
Etichete: castraveti, cura de slabire, dieta cu castraveti, dieta de slabit, meniu, meniu pe zile, pareri

Dieta cu castraveti este un regim alimentar important pentru sanatatea organismului, deoarece este bogata in vitamine, minerale, nutrienti si contine putine calorii.

Castravetele este o leguma bogata in apa (contine pana la 95% apa), vitamine (A, B si C), minerale, enzime si oligoelemente, mai ales magneziu, sulf, mucilagi si oxid de calciu.

Dieta cu castraveti

Dieta cu castraveti

Datorita continutului optim de lichid, elementele active din castravete sunt absorbite rapid in organism, de aceea aceasta leguma este recomandata pentru persoanele care faca sport. Dupa ce ai facut miscare si apare senzatia de sete este suficient sa mananci un castravete si te vei simti din nou in forma.

Castravetele contine si proteine de aceea se poate introduce in dieta si astfel se reduce consumul mare de carne, dar are si o enzima importanta numita erepsin – care ajuta la digerarea proteinelor.

Persoanele supraponderale pot consuma cu incredere castraveti deoarece astfel vor pierde in greutate. O portie de 100 g castraveti are doar 14 calorii, deci este usor sa slabesti si sa iti mentii silueta cu ajutorul acestei diete. Mai mult decat atat, castravetele este indicat in tratamentul unor boli si afectiuni, atat pentru uz intern cat si pentru uz extern. Cei care mananca castravete pot scapa de stari febrile, de intoxicatii, dureri articulare, constipatie.

De asemenea castravetele este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale rinichilor, ale vezicii biliare, de guta, litiaza, colici, iritatii intestinale, colibaciloza. Pentru uz extern, castravetele este un remediu excelent pentru ingrijirea pielii, combaterea pruritului, a pistruilor, a ridurilor, aspectului ofilit al tenului, deoarece are multe vitamine, enzime si minerale care stimuleaza cresterea si regenerarea celulelor. Castravetele ajuta si la cresterea parului pentru ca are un continut semnificativ de siliciu si sulf.

Are efect diuretic, este un bun digestiv, promoveaza eliminarea de urina din organism, previne bolile de rinichi si de la nivelul vezicii urinare.

Castravetele poate fi folosit proaspat in orice salata, feliat sau dat pe razatoare, insa ca garnitura in amestec cu legume fierte nu este recomandat deoarece devine moale destul de rapid prin fierbere si nu mai este la fel de bun.

Meniu pe zile in dieta cu castraveti

Luni

Mic dejun: 2 castraveti si o felie de paine de secara.
Pranz: o portie de salata de legume proaspete (din care sa faca parte castravetii, morcovii si ridichea), ca desert un mar verde.
Gustarea de la ora 16: o portocala sau un grapefruit.
Cina: o portie de salata verde cu castraveti asezonata cu putin ulei vegetal, sare si zeama de lamaie.
Gustarea cu o ora inainte de culcare: un castravete.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu castraveti

Lasă un răspuns