Dependenta de Internet, boala zilelor noastre0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, experti, internet, on-line, psihologi, spate, web

Internetul a ajuns sa joace un rol semnificativ in viata oamenilor, iar conectarea cu lumea virtuala a devenit pentru unii un fel de obsesie deosebit de puternica. Socializarile online, camerele de chat, site-urile care te atrag cu tot felul de informatii duc la web-dependenta, o afectiune despre care expertii vorbesc tot mai des.

Dependenta de internet

Dependenta de internet

Cum se manifesta?

Specialistii sunt de parere ca internautii stau atat de mult conectati la lumea virtuala ca uita sa isi mai traiasca viata si sa isi intretina relatiile cu cei din familie, cu prietenii, isi neglijeaza joburile sau, mai rau, ajung tinta unor grupuri de hackeri, care le golesc conturile sau le fura datele personale de pe computer.

Cateva semne ale web-dependentei tale

Expertii sustin ca daca te afli pe internet esti euforic, asa ca navigarea pe site-urile preferate te face sa te simti mai bine decat orice. Psihologii sunt de parere ca acesta este de fapt unul din primele simptome ale abuzului de Internet si al faptului ca esti pe cale sa pierzi controlul. Potrivit specialistilor, un semnal de avertizare este si faptul ca nu-ti poti controla timpul petrecut pe Internet. Ajungi sa stai conectat la lumea virtuala ore in sir, fara sa iti dai seama si fara ca sa sesizezi acest lucru. Este imposibil sa-ti controlezi comportamentul, iar in cazul in care cineva incearca sa te smulga din fata computerului, e grav, pentru ca asa devii irascibil.

Conectarea on-line iti scurteaza viata

Daca nu mai esti interesat sa faci nimic altceva si toata activitatea ta se rezuma numai la accesul pe Internet, inseamna ca ai probleme tot mai acute. Iarasi, expertii afirma ca in cazul in care nevoit sa ascunzi timpul petrecut pe YouTube si nici nu vrei sa recunosti ca ai mai intrat intr-un joc on-line, atunci esti pe cale sa depinzi tot mai mult de computerul tau. In cazul in care ajungi sa incerci niste sentimente de rusine sau de vinovatie pentru cat de mult timp esti online, desi iti gasesti scuze ca sa fii tot timpul asa, te numeri printre cei care vor avea probleme cu socializarea. In plus, durerile de cap, de spate, schimbarea greutatii sunt semnale de alarma pentru mania de a intra pe net tot timpul, spun specialistii. Daca ajungi in situatia sa te trezesti dimineata si primul lucru pe care-l faci este sa te conectezi la computer, desi de abia ce te-ai culcat dupa miezul noptii, un lucru este cert: esti dependent de mediul virtual si in cazul care o s-o tii tot asa, iti vei periclita sanatatea, iar timpul petrecut cu ceilalti va fi din ce in ce mai putin.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dependenta de Internet, boala zilelor noastre

Lasă un răspuns