Chica voinicului trateaza afectiunile pulmonare0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni pulmonare, beneficii, chica voinicului, planta medicinala, proprietati, Tratament, tratamente

Chica voinicului

Chica voinicului reprezinta o planta ierboasa, care se cultiva in tara noastra ca si planta decorativa, insa are si calitati tamaduitoare. Aceasta planta face parte din familia Ranuculaceae. Chica voinicului se evidentiaza prin portul sau deosebit de atractiv, chiar si in afara infloritului.

Chica voinicului

Chica voinicului

La aceasta planta, frunzele sunt destul de lungi,avand aspectul unei panze de paianjen. Expertii sustin ca florile la chica voinicului sunt solitare, de culoare alba, mov, roz sau rosie.

Fructele de la chica voinicului au aspect de capsule. Potrivit fitoterapeutilor, exista o asemanare mare intre chica voinicului sau „Nigela damascena” si speciile indeaproape inrudite, cum ar fi negrusca, „Nigella arvensis” si negrilica, „Nigella sativa”.

Planta traieste in sudul extrem al Europei, nordul Africii, Orientul Mijlociu si zona sudica a Marii Caspice.

In perioada interbelica, chica voinicului era una dintre cele mai apreciate plante decorative de gradina de la noi.

Chica voinicului ca planta medicinala

Potrivit expertilor, de la aceasta planta se folosesc in tratamente fitoterapeutice semintele, denumite „semen nigelae damascenae”.

Aceste seminte au fost utilizate inca din vechime in tarile unde planta creste spontan. De pilda, in Egiptul antic, in Persia si Roma antica, chica voinicului reprezenta una din plantele cu cele mai puternice virtuti tamaduitoare.

Unii expertii apreciaza ca ea nu este o planta medicinala, fiind folosita doar in alimentatie, indeosebi la prepararea branzeturilor. Cu toate acestea, se cunoaste faptul ca semintele acestei plante au o actiune diuretica intensa.

Studiile efectuate de curand au indicat faptul ca preparatele din seminte de la aceasta planta sunt eficiente si in afectiuni pulmonare, aceasta planta fiind si un bun regulator al activitatii gastro-intestinale.

Chica voinicului contine damasceina, o substanta care are efecte benefice in hipertensiune, mai spun specialistii in fitoterapie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Chica voinicului trateaza afectiunile pulmonare

Lasă un răspuns