Cel mai fericit moment al zilei0 Comments

Publicat in:
Etichete: dimineata, experti, fericit, job, mic dejun, pesimism, stare de spirit, studiu

Expertii incearca sa faca lumina si sa identifice care sunt toti factorii care pot cauza neatingerea unei stari de multumire sufleteasca. Potrivit specialistilor, daca nu esti o persoana matinala, pierzi cele mai fericite momente din viata.

Aceasta este opinia oamenilor de stiinta de la Universitatea Cornell, care au reusit sa analizeze starile de spirit a 2,4 milioane de utilizatori ai retelei de socializare Twitter.

Cel mai fericit moment al zilei

Cel mai fericit moment al zilei

Documentatia au constituit-o cele peste o jumatate de miliarde de mesaje din 84 de tari, colectate cu ajutorul unei retele de supercomputere. Specialistii spun ca oamenii din intreaga lume se trezesc intr-o stare mult mai buna dimineata. Insa, pe masura ce ziua incepe sa curga, cu atat starea pozitiva a acestora incepe sa descreasca.

Potrivit concluziilor expertilor, perioada de varf a fericirii este atinsa in timpul micului dejun, dupa care aceasta incepe sa se toceasca. Acestea sunt concluziile cercetatorului Michael Macy, comunicate in cadrul intrunirii „American Association for the Advancement of Science”.

Expertul mai spune ca starile pozitive au fost scoase in evidenta prin intermediul unor cuvinte precum „fantastic”, „nemaipomenit”, dar si altele care denota o stare de spirit buna, folosite mai des in primele ore ale diminetii.

Cum arata „programul fericirii”?

Ulterior, pe parcursul zilei, dispozitia oamenilor este alterata si de stresul, si de presiunea de la locul de munca, insa nu numai atat. In weekend, „programul fericirii” se decaleaza cam cu o ora si jumatate, acesta fiind un semn clar ca oamenii nu mai sunt treziti de alarma ceasului, fiind setati numai pe coordonatele acordurilor de libertate.

Expertii afirma ca somnul ne actualizeaza cel mai bine intreg sistemul, astfel incat, la primele ore ale diminetii, suntem suficient de fericiti, iar acest model se poate aplica in intreaga lume, indiferent de cultura, profesie sau religie.

Nevoia de somn explica de ce oamenii folosesc cuvinte negative pe masura ce ziua merge mai departe. Insa si aici apar diferentieri pentru ca necesitatea de a dormi, ca si durata somnului sunt dictate de factori genetici. Unii oameni dorm mai mult, altii mai putin.

Cum putem sa fim fericiti tot timpul?

Cary Cooper, profesor de sanatate si pshihologie organizationala de la Universitatea Lancaster, ne recomanda cateva lucruri pentru a evita pierderea bunei dispozitii.

Expertul spune ca este recomandat sa ne ferim de colegii pesimisti sau agresivi. In plus, este indicat sa cerem un supliment de timp pentru rezolvarea sarcinilor, preferabil decat sa finalizam munca repede si prost.

Ar fi bine sa incercam sa mentinem o stare de spirit pozitiva pe tot parcursul zilei, nepermitand sa fie clatinata de adieri de indispozitie.

Potrivit specialistului, ar fi bine sa avem in minte importanta propriei sanatati si sa ne gandim la oamenii din afara serviciului care sunt importanti in viata noastra.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cel mai fericit moment al zilei

Lasă un răspuns