Factori care influenteaza aparitia astmului0 Comments

Publicat in:
Etichete: astm, boala, cauze naturale, experti, factori, medici, OMS

Astmul reprezinta o boala care afecteaza circa 32 de milioane de persoane care traiesc in Europa si aproape 1 milion in tara noastra.

Conform unor studii efectuate de expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), astmul este o afectiune raspandita, la nivel global fiind raportate circa 300 de milioane de persoane care sufera de astm. Specialistii afirma ca prevalenta este in continua crestere, in special, in randul copiilor.

Cauze astm

Cauze astm

In plus, in mediul urban la copiii intre 7 si 8 ani prevalenta acestei afectiuni este de circa 7,2%. Conform medicilor, astmul este o afectiune inflamatorie cronica a plamanilor, caracterizata de probleme respiratorii fluctuante si recurente, cum ar fi: lipsa de aer, respiratie suierata, apasare in piept si aparitia tusei.

Specialistii spun ca dezvoltarea astmului bronsic este determinata de un sir de factori de mediu, cum ar fi alergiile alimentare sau asociate cailor respiratorii, infectiile respiratorii recurente si netratate corespunzator, substantele nocive din mediul inconjurator, inclusiv substantele toxice ale fumului de tutun.

Astmul poate avea si cauze naturale

Exista si mai multe cauze naturale care provoaca astmul, precum ar fi:

  • factorii genetici,
  • obezitatea,
  • starile emotionale tensionate,
  • schimbarile meteorologice si
  • alti factori iritanti din mediu.

Simptomele astmului variaza de la o persoana la alta, intensificandu-se in special noaptea sau in primele ore ale diminetii. Printre simptomele comune ale astmului se afla dificultatea respiratiei, tusea agresiva insotita de respiratie suieratoare, dureri in zona toracica.

Aceasta boala poate avea diverse grade de severitate. Medicii spun ca in formele sale mai usoare, se manifesta prin crize rare de sufocare, de mica intensitate, care pot trece de la sine. In cazul formelor severe, pacientul prezinta crize frecvente si necesita ingrijiri medicale.

Expertii afirma ca astmul nu poate fi vindecat complet, insa poate fi tratat in mod eficient, ceea ce permite pacientilor sa se bucure de o calitate buna a vietii.

Gratie medicamentelor existente, astmul poate fi controlat, rata de deces fiind relativ scazuta in comparatie cu alte afectiuni de tip cronic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Factori care influenteaza aparitia astmului

Lasă un răspuns