Cat de multa sare contine apa minerala?0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa minerala, cantitate, cantitate de sare, marea britanie, nutritie, sare, sodiu

Majoritatea oamenilor beau cu placere apa minerala, insa se poate intampla ca aceasta sa aduca si probleme, desi este considerata o bautura sanatoasa pentru corp. Apa minerala reprezinta o varianta sanatoasa la bauturile indulcite cu zahar. Cu toate acestea, desi nu contine zahar, apa minerala are de 11 ori mai multa sare decat cea de la robinet.

Sare - apa minerala

Sare - apa minerala

Potrivit datelor publicate de jurnalistii britanici de la Daily Mail, consumul unui litru de apa carbogazoasa pe zi poate oferi necesarul de sare pentru consumator. Totusi, daca depasim acest nivel, vom risca diverse probleme de sanatate, spun nutritionistii.

Potrivit unor studii efectuate la Universitatea Cambridge, cantitatea sarii din apa minerala variaza in functie de marca acesteia. Din pacate, cu cat este mai sarata, cu atat ii va determina pe consumatori sa bea si mai multa apa.

In cazul britanicilor, s-a observat ca unele din cele mai scumpe branduri de apa sunt si cele mai sarate. De pilda, marca Badoit din Franta contine 8% din necesarul zilnic de sare pentru adulti, 0,45 grame per litru.

Etichetele de pe sticlele de apa minerala induc in eroare!

In plus, apa de la robinet contine doar 0,04 g sare/ litru, adica de circa 11 ori mai putina decat in cazul Badoit. Brandul italian de apa San Pellegrino contine de doua ori mai multa sare decat cea de la robinet: 0,08 g/ litru.

Medicii atrag atentia ca daca veti consuma prea multa sare, puteti avea probleme la rinichi, va puteti confrunta cu cresterea tensiunii arteriale si a riscului aparitiei unor boli de inima sau chiar a infarctului.

Nutritionistii mai avertizeaza ca multi consumatori nu se uita cu atentie pe eticheta apei carbogazoase cumparate si riscurile pot fi insemnate pe termen lung. De asemenea, multe marci afiseaza cantitatea de sare sub simbolul sodiului, „Na”, generand confuzie in randul consumatorilor.

Potrivit unui anunt recent facut de BSDA, British Soft Drinks Association, in Marea Britanie se va implementa o legislatie prin care etichetele sa contina cuvantul „SARE”, nu „SODIU”, mentionand cantitatea in grame si procentul RDI.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de multa sare contine apa minerala?

Lasă un răspuns