Noi studii despre efectele ciocolatei asupra corpului uman0 Comments

Publicat in:
Etichete: alba, cardiovascular, ciocolata, corp, efecte, neagra, studii

O cercetare realizata in aceasta primavara in Olanda a relevat numeroasele beneficii ale ciocolatei negre asupra sistemului cardio-vascular. Expertii sunt de parere ca aceste beneficii nu le gasim si la ciocolata alba.

Beneficii ciocolata

Beneficii ciocolata

Si totusi care este motivul pentru care ciocolata a atras atentia de mai mult timp oamenilor de stiinta? Fiind un produs atat de popular si de apreciat de catre consumatorii sai, ciocolata a fost privita cu mai mare atentie sub lupa cercetatorilor.

Savantii din Olanda, au aratat recent, ca numeroasele studii efectuate in ultimii ani sunt pentru beneficiile pe care ciocolata din cacao integrala le are asupra sistemului cardio-vascular.

Profesoara Lydia Afman de la Universitatea din Wageningen a afirmat ca expertii au dorit sa inteleaga cum un astfel de aliment care este plin de tot felul de grasimi, zaharuri si surse de energie este benefic pentru sistemul cardio-vascular.

„Pentru a descifra concluziile studiului aflat in discutie, trebuie sa intelegem ca boala ateromatoasa, respectiv formarea de placi sau trombi care obstructioneaza fluxul sanguin din artere, nu apare de la o zi la alta. Ea se instaleaza de-a lungul timpului, cauzata de fumat, excesul de colesterol in sange, diabet sau hipertensiune arteriala”, a mai spus expertul.

Germanii mananca cea mai multa ciocolata dintre europeni

Conform specialistilor, este posibila depistarea din timp a aterosclerozei, prin observarea peretilor ingrosati ai arterelor carotidiene, cu ajutorul ultrasunetelor sau prin masurarea fluxului de dilatare din artera brahiala a bratului.

De asemenea, in cazul studiului olandez nu numai ca acest flux s-a diminuat, dar rigiditatea arteriala s-a atenuat dupa ce subiectii supusi testului au consumat ciocolata integrala.

Acestea reprezinta doua schimbari care merg in directia imbunatatirii functiei vasculare, care conform opiniei profesoarei Lydia Afman „confirma studiile anterioare cu privire la beneficiile cicolatei pentru normalizarea sistemului cardio-vascular”.

Specialistii spun ca ciocolata este un aliment, astfel incat nu doar consumul de ciocolata neagra ajuta la protejarea sistemului cardio-vascular, ci si inlocuirea altor alimente bogate in colesterol din dieta zilnica cu ciocolata, pentru a evita riscul kilogramelor in plus.

Cercetarea a mai indicat faptul ca locuitorii Europei consuma aproximativ 389.900 de tone de ciocolata pe an, iar pe primele locuri se afla germanii, care mananca, in medie, 11,6 kilograme de ciocolata pe an de persoana, urmati de britanici, cu 9,77 kilograme si danezi, cu 8,18 kilograme, in fiecare an.

In mod paradoxal, copii, care consuma 5,7 grame pe zi, consuma mai putina ciocolata decat adultii, cu 11,9 grame pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Noi studii despre efectele ciocolatei asupra corpului uman

Lasă un răspuns