Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 5, 2014

Cate bacterii are un aliment scapat pe jos?

Publicat pe 05 aug. 2014 at 5:30am

Tuturor ni se intampla ca la un moment dat sa scapam pe jos un aliment, un covrig, un fruct sau o prajitura. Este oare acesta inca bun pentru a fi mancat sau nu? Specialistii ne recomanda sa gandim cat mai repede, daca vrem sa il consumam sau nu. Acestia recomanda sa nu depasim limita maxima admisibila de timp, respectiv cea de 5 secunde.

Expertii spun ca acesta este un termen suficient, care, daca este incalcat, te poate aduce in pragul contractarii tuturor agentilor patogeni din aria de raspandire a…

Dieta preistorica: Mancati cat mai multe alimente crude!

Publicat pe 05 aug. 2014 at 5:15am

In intreaga lume, de ceva timp este la moda regimul alimentar denumit dieta paleolitica. Adeptii acestui tip de dieta apreciaza ca este necesar sa mancam natural si sa renuntam la lactate, cereale, legume, cartofi sau ulei procesat si la orice alte produse alimentare care au aparut dupa ce s-au pus bazele agriculturii.

In anul 1985, Boyd Eaton, radiolog si antropolog american, a publicat un material in revista „New England Journal of Medicine”, in 1985. Astfel, de la acel moment, publicatiile stiintifice si de popularizare a stiintei consacra destul de multe articole modului in care se…

Planta care trateaza reumatismul

Publicat pe 05 aug. 2014 at 5:00am

Maselarita face parte din familia solanaceelor si este considerata o planta otravitoare, insa are si calitati medicinale si curative. La maturitate, aceasta planta poate ajunge la inaltimea cuprinsa intre 20 cm si un metru. La maselarita, tulpina este dreapta, iar frunzele sunt alternanate, florile avand culoarea galbena cu nervuri violete.

Planta de maselarita infloreste toata vara si toamna pana in octombrie. Potrivit fitoterapeutilor, fiind o planta medicinala, de la maselarita se folosesc frunzele, ramurile tinere si semintele acesteia.

Din toate aceste se poate prepara infuzie, tinctura, extract hidroalcoolic sau sirop. Trebuie sa stiti ca florile acesteia…