Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august, 2014

Comprese pentru dureri de ochi

Publicat pe 31 aug. 2014 at 5:01am

Dediteii se mai numesc in popor si floarea Pastelui, floarea ursului sau floarea vantului. Dediteii sunt plante spontane, perene, ierboase, care infloresc primavara. In tara noastra intalnim trei specii de deditei: Pulsatilla montana, Pulsatilla vulgaris si Pulsatilla alba. Aceste plante sunt anemone care apartin familiei Rannuculaceae.

Potrivit expertilor, dediteii cu flori violet, Pulsatilla montana si Pulsatilla vulgaris infloresc primavara devreme, iar dediteii de munte infloresc mai tarziu. Speciile de deditei cu flori violet se gasesc in Peninsula Balcanica, Italia, sudul Frantei si Elvetia, iar cel cu flori albe creste in sudul si sud-estul Europei.

Mituri despre sanatate

Publicat pe 30 aug. 2014 at 6:00am

In societatea de astazi exista cateva mituri care sunt atat de credibile, incat oamenii le dau crezare fara sa le mai verifice. Dar nu iti imaginezi cat de mult te pot afecta unele dintre ele, mai ales ca acesta iti pun sanatatea in pericol si te fac sa crezi ca suferi de boli inexistente sau te obliga sa iei tratamente gresite.

Iata cateva dintre acestea:

In cazul in care te vaccinezi antigripal, trebuie sa faci automat si gripa

Doza de vaccin antigripal contine tulpini de virus gripal, insa inactive. Asadar, nu poate fi activat de nimic din…

Dependenta de Internet, boala zilelor noastre

Publicat pe 29 aug. 2014 at 12:10am

Internetul a ajuns sa joace un rol semnificativ in viata oamenilor, iar conectarea cu lumea virtuala a devenit pentru unii un fel de obsesie deosebit de puternica. Socializarile online, camerele de chat, site-urile care te atrag cu tot felul de informatii duc la web-dependenta, o afectiune despre care expertii vorbesc tot mai des.

Cum se manifesta?

Specialistii sunt de parere ca internautii stau atat de mult conectati la lumea virtuala ca uita sa isi mai traiasca viata si sa isi intretina relatiile cu cei din familie, cu prietenii, isi neglijeaza…

Aveti probleme cu retinerea lichidelor in corp? Folositi acest tratament naturist

Publicat pe 28 aug. 2014 at 12:05am

Speciile genului Adonis care cresc la noi se mai numescu popular cocosei de camp. Potrivit expertilor, de la aceste specii, in special de la ruscuta de primavara, se foloseste partea aeriana a plantelor aflate in timpul infloritului si care poarta denumirea de HERBA ADONIDIS.

Acesta se recolteaza numai pe vreme uscata si insorita. Din cauza toxicitatii, dupa recoltare culegatorii trebuie sa se spele temeinic pe maini cu multa apa.

Ceea ce se recolteaza se supune imediat uscarii sau se foloseste direct pentru prepararea tincturii. Imediat dupa uscare, materia prima se marunteste si se…

La ce este bun ceaiul de toporasi

Publicat pe 27 aug. 2014 at 12:05am

Toporasii se mai cunosc si sub numele de violete, tamaioare sau viorele. Toporasul este o planta medicinala care a fost utilizata cu succes in fitoterapie. Expertii sunt de parere ca in fitoterapie, de la toporas, se folosesc partile subterane, florile si frunzele, care se recolteaza primavara.

In momentul cand se recolteaza planta intreaga este necesara o separare a organelor vegetative inca de pe teren, cat timp planta este inca proaspata.

Specialistii spun ca florile toporasului au efecte emoliente, fluidificante si expectorante la nivelul plamanilor. In plus, acestea se pot folosi ca adjuvant in…