Efectele reumatismului pot fi combatute naturist. Iata cum0 Comments

Publicat in:
Etichete: antioxidant, imbatranire, nasturel, piele, planta, terapeutic, Tratament

Nasturelul reprezinta o planta pe care o intalnim in locurile care sunt umede, fiind cultivata in special in zonele europene. In tara noastra, aceasta planta creste spontan, fiind folosita pentru valoarea sa ca si condiment in bucatarie sau in diferite tratamente medicinale.

Nasturelul

Nasturelul

In domeniul fitoterapiei, expertii sustin ca de la nasturel se poate utiliza numai planta verde, cat se poate de proaspata. In plus, trebuie spus ca frunzele nasturelului se culeg in perioada martie – mai.

La aceasta planta, frunzele se pot consuma sub forma de salata sau de suc. De asemenea, gospodinele il folosesc in bucatarie pentru prepararea unor salate, deoarece nasturasul are un gust placut si usor picant.

Se recomanda ca nasturelul sa se consume in stare cruda, proaspat, iar frunzele ce se folosesc in prepararea salatei sa fie foarte bine spalate si curatate. Nasturasul are numeroase calitati antiscorbutice, remineralizante si depurative pentru corpul uman.

Nasturelul – remediu naturist

In plus, nasturelul este recomandat ca remediu natural, in tratamentul bronsitelor, reumatismului, constipatiei, bolilor de rinichi, anemiei, anorexiei, gingivitelor si paradontozei.

Ca urmare a acestor calitati, nasturelul se mai recomanda pentru efectuarea unor cure de primavara, pentru combaterea asteniei de sezon, dar si in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Expertii in domeniu mai spun ca aceasta planta are si calitati afrodisiace.

Se poate folosi sub forma de suc in cazul in care suferiti de edem, diabet si spasmofilie. Expertii sustin ca aceasta planta contine glucobrasicina, o substanta cu puternice proprietati antioxidante.

In tratarea acestor afectiuni este indicat sa se consume atat sub forma de salata cat si de suc.

Trebuie sa stiti ca in cazul sucului de nasturel, acesta se poate folosi si pentru afectiuni externe, prin frictionarea zonei suferinde cu un macerat obtinut din aceasta planta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele reumatismului pot fi combatute naturist. Iata cum

Lasă un răspuns