O planta cu efecte benefice asupra pistruilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, decoct, floare ceai, ghiocei, pistrui, Tratament

Denumirea de ghiocel, „Galantus novalis” provine din limba greaca, acolo unde gala inseamna lapte, iar anthos semnifica o floare. Ghiocelul face parte din familia Amaryllidaceae, iar aceste plante infloresc in tara noastra la inceputul primaverii.

Potrivit expertilor, unul dintre cei mai reprezentativi membri ai genului Galanthus este Ghiocelul comun, pe care il intalnim primavara in zonele de la marginea padurilor, in gradini, la deal sau la campie.

Tratament pistrui

Tratament pistrui

Trebuie spus ca ghioceii nu se confunda cu doua plante asemanatoare: Leucojum vernum si ghiocelul bogat sau „Leucojum aestivium”, care sunt cu mult mai mari decat florile de ghiocel normal sau comun.

Conform expertilor in domeniul fitoterapiei, ghiocelul, ca si feriga, in cazul in care va fi preparat pentru tratament poate fi foarte toxic pentru corpul uman. De aceea, expertii sustin ca se recomanda ca produsele naturale pe baza de ghiocei sa se procure numai din farmacii sub indrumarea unui specialist.

Decoctul de ghiocel, bun pentru hemoragiile cerebrale

Conform specialistilor, ghiocelul a fost utilizat inca din vechime pentru tratarea unor afectiuni precum scurgerile vaginale si reumatismul. Daca suferiti de afectiuni reumatice se recomanda efectuarea unor bai cu apa rezultata de la fierberea acestei plante.

Ghiocelul mai are si alte calitati terapeutice fiind folosit pentru afectiuni de ordin ginecologic:

  • scurgeri vaginale rebele,
  • candidoza sau
  • leucoree.

Decoctul de ghiocel

In plus, decoctul de ghiocel se foloseste cu succes pentru hemoragii cerebrale, paralizie, pistrui sau alte pete ale pielii.

Daca va intereseaza sa scapati de petele de fata sau de pe maini, atunci se recomanda aplicarea unor comprese sau efectuarea unor spalaturi si bai cu apa rezultata din fierberea acestei plante.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O planta cu efecte benefice asupra pistruilor

Lasă un răspuns