Cum se face tratamentul pentru infertilitate?0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, efecte adverse, femei, hormoni, infertilitate, Tratament

In lumea moderna, infertilitatea reprezinta o dificultate a cuplurilor deseori intalnita. Aceasta ridica numeroase probleme relationale, dar si medicale. Totusi, pentru a avea mostenitori cuplurile sunt dispuse sa urmeze mai multe tratamente medicale. Potrivit expertilor, printre alternativele de tratament al fertilitatii se afla si cel cu gonadotropine, hormoni produsi de organismul uman.

Tratament infertilitate

Tratament infertilitate

Acesti hormoni sunt de doua tipuri: hormonul foliculostimulant (FSH) si hormonul luteinizant (LH), fiind secretati de glanda pituitara (hipofiza). Au rolul de a regla productia hormonilor sexuali atat la femei cat si la barbati.

Expertii au constatat ca urmare a unor studii ca hormonii LH si FSH sunt importanti in ceea ce priveste producerea si maturarea ovulelor, de aici rezultand ovulatia.

Gonadotropinele joaca un rol important in dobandirea caracterelor sexuale secundare, la femeie acestea fiind: subtierea vocii, cresterea sanilor, dezvoltarea formelor feminine, dezvoltarea parului pubian.

De asemenea, trebuie spus ca in timpul pubertatii gonadotropinele sunt cele care determina aparitia caracterelor sexuale secundare ale barbatilor, cum ar fi dezvoltarea unei musculaturi mai proeminente, dezvoltarea pilozitatii pubiene, axilare si cea de la nivelul fetei.

In plus, gonadotropinele au rol in dezvoltarea si maturarea spermatozoizilor, asigurand astfel fertilitatea. Productia scazuta de testosteron ridica probleme privind feritlitatea. Specialistii spun ca hormonii de tip LH stimuleaza productia de testosteron, iar FSH-ul intervine in formarea spermatozoizilor.

Gonadotropinele sunt administrate injectabil pentru a induce formarea si maturarea ovulelor si spermatozoizilor. Expertii afirma ca reprezentantele sexului frumos care au un nivel scazut de LH si FSH si nu ovuleaza pot face tratament injectabil cu rFSH timp de 12 zile, incepand cu prima parte a ciclului menstrual.

Acest tratament ar trebui sa duca la formarea si maturarea ovulului. Mai apoi se va face tratament cu hCG care ar trebui sa stimuleze ovulatia, adica eliberarea ovulului.

In cazul barbatilor, specialistii sustin ca aparitia unui dezechilibru intre concetratiile hormonilor LH si FSH in sange impiedica formarea spermatozoizilor. Si in acest caz tratamentul cu gonadotropine poate fi util. Acest tratament merita incercat, insa trebuie sa stiti ca apar si se manifesta si efectele adverse.

S-a observat ca circa 35% din femeile care raman insarcinate in urma acestui tratament fac avorturi spontane, de aceea trebuie monitoriazate de medici specializati in tratamentul cu gonadotropine.

In plus, ca urmare a dezvoltarii multiple a foliculilor ovarieni, ovarul creste in dimensiuni si devine intarit. Exista riscul de aparitie a sindromului de hiperstimulare ovariana, care poate ameninta viata pacientei.

De asemenea, exista riscul aparitiei sarcinilor multiple, tripleti, sau chiar mai multi copii, dintre care nu se vor dezvota toti corect, ci unii pot prezenta malformatii congenitale.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 50.00 RONUrtekram bio fara parfum crema fata 50ml
URTEKRAM BIO FARA PARFUM CREMA FATA 50ML
Crema de fata cu textura lejera si efect puternic hidratant. Fara parfum. Produs certificat antialergic. Cu ingrediente care provin din culturi ecologice COSMOS ORGANIC certificate de ECOCERT Greenlife in conformite cu standardele Cosmos Organic. Netestat pe animale. Produs certificat vegan.
Ingrediente: apa, uleiuri vegetale, aloe vera*, unt shea*, glicerina vegetala**, amidon din porumb, ulei luminita de seara*, zahar mesteacan, ulei jojoba*, ulei samburi caise*, ulei migdale*, polizaharide, acid citric, vitamina E .*= din cultura ecologica; ** =ingredient provenit din sursa ecologica.
Instructiuni de utilizare: Aplicati prin masaj. Evitati contactul cu ochii, in caz contrar clatiti imediat cu apa calduta. Pentru uz extern. Producator: URTEKRAM Int. A/S, DK-9550 Mariager, DANEMARCA. Importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti, str.Nicolae Filipescu, nr 39-41, et.3, sector 2 tel.:021/315.36.20,www.plafar.net. A se folosi: in termenul indicat pe ambalaj. Ingrediente INCI, lot: vezi ambalaj.
 
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum se face tratamentul pentru infertilitate?

Lasă un răspuns