Traista ciobanului, buna pentru tratarea insuficientei cardiace0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiuni, beneficii, diaree, fitoterapie, insuficienta cardiaca, planta, traista ciobanului

Traista ciobanului este o planta care creste in Romania in zonele cu pajisti, in gradini si pe marginea unor drumuri. Pentru fitoterapeuti, aceasta planta este foarte apreciata ca urmare a calitatilor sale benefice.

Traista ciobanului

Traista ciobanului

Beneficii traista ciobanului

Datorita proprietatii sale astringente, planta denumita traista ciobanului este utilizata in vindecarea persoanelor care sufera de diaree. Expertii in domeniu sustin ca aceasta planta este indicata pentru reglarea fluxului menstrual, pentru tratarea insuficientei cardiace, oprirea hemoragiei stomacului, hemoragiilor pulmonare si chiar hemoragiei uterului.

Pentru scopuri medicinale, traista ciobanului se recolteaza primavara cand nu au luat nastere inca multe seminte.

Este recomandat sa fie scoasa din pamant cu tot cu radacina, mai ales ca in cazul in care ii sunt lezate organele acestea produc substante care pot deregla functia tiroidei.

Infuzie traista ciobanului

Planta are capacitati antihipertensive si are rolul de a dilata vasele de sange. Daca doriti, se poate utiliza sub forma de infuzie simpla sau concentrata, in primul caz utilizandu-se la preparare 1-2 lingurite de planta, iar in al doilea, 2-3 linguri la o cana clocotita, timpul de infuzare fiind de 20-30 minute.

In acest caz, trebuie sa beti 2-3 cani pe zi, in primul caz, respectiv, 4-5 linguri/zi in cel de-al doilea.

Traista ciobanului se pastreaza la uscat intr-un loc racoros, iar maruntirea lor se va face doar dupa ce partile aeriene vor fi complet deshidratate. In momentul cand acestea sunt umede, semintele de traista ciobanului produc un compus vascos de care se pot lipi insectele acvatice.

De aceea, traista ciobanului mai este folosita pentru controlul tantarilor, omorand larvele acestor insecte.

Expertii sustin ca aceasta planta nu este toxica, asa ca se poate folosi pentru mai mult timp, insa in doze mai mari ea poate determina palpitatii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 36.47 RONMaxi life locomoflex 30cps buc


Locomoflex
30 capsule

Caracteristici:
LOCOMOFLEX este un complex creat, în primul rând, pentru a veni în întâmpinarea persoanelor cu afecţiuni ale aparatului locomotor. Acest supliment nutritiv are în compoziţia sa 3 elemente importante: boswellia serrata, glucozamină sulfat şi chondroitin sulfat.
Boswellia serrata este un puternic antiinflamator care acţionează direct asupra inflamaţiei (cauza directă a durerii). Se foloseşte cu succes în cazul bolilor reumatismale inflamatorii, a artrozei, a inflamaţiilor cronice ale intestinului gros şi ameliorează problemele renale (inflamaţii, nisip, piatră). În plus, facilitează funcţiile plămânilor, ritmicitatea respiraţiei, are efect anti-tuse şi este antiseptic.
Glucozamina este o substanţă naturală care se gaseşte din abundenţă în organismul uman. Este produsă în organism mai întâi prin combinaţia glucozei cu glutamina ce formează glucozamina, apoi molecula este sulfurată şi rezultă glucozamina sulfat. Aceasta este o componentă de bază a cartilajului articular şi a ţesutului conjunctiv, cu rol foarte important în formarea suprafeţelor articulare, a tendoanelor, ligamentelor, oaselor, vaselor sangvine, pielii. Glucozamina este o componentă biochimică majoră a lichidului sinovial din articulaţii.
Chondroitinul sulfat este, de asemenea, o componentă majoră a structurii cartilajelor articulare şi formează matricea pe care este fundamentat colagenul, proteina esenţială din strucura ligamentelor şi tendoanelor.
Glucozamina sulfat accelerează formarea şi repararea cartilajului, iar chondroitin sulfat favorizează retenţia apei, elasticitatea în cartilaj şi inhibă enzimele care rup cartilajul. Astfel, glucozamina sulfat şi chondroitin sulfat sunt folosiţi pentru a încetini progresia osteoartritei (deteriorarea cartilajului dintre încheieturile oaselor) şi pentru a reduce durerea asociată acesteia, dar şi pentru diminuarea leziunilor vasculare în arterele coronariene şi aortă.
Triada Boswellia serrata, Glucozamină sulfat şi Chondroitin sulfat conduce la o mai rapidă însănătoşire, evidenţiată în special prin scăderea inflamaţiilor şi a înţepenirii articulare, atenuarea durerilor şi îmbunătăţirea mobilităţii articulare.

Efecte:
•    îmbunătăţeşte performanţele articulaţiilor;
•    este un foarte bun antiinflamator la nivelul articulaţiilor şi intestinului gros;
•    are efect condroprotector (protejează cartilajul) şi condrorestaurativ (de refacere a suprafeţei cartilaginoase articulare);
•    întârzie instalarea osteoporozei şi îi incetineşte progresia;
•    diminuează leziunile vasculare în arterele coronariene şi aortă;
•    ameliorează problemele renale şi facilitează funcţiile plămânilor şi ritmicitatea respiraţiei

Precauţii:
•    Nu se administrază copiilor sub 3 ani.
•    A se pastra la loc întunecos,ferit de caldură,sub 25˚C
•    Nu lasaţi la indemâna copiilor
•    Acest produs este un supliment alimentar si nu inlocuieste un regim alimentar variat
•    Nu depasiţi doza zilnică recomandată

Administrare: 2-3 capsule pe zi

Compozitie: sulfat de glucozamină  310mg, sulfat de chondroitin 220mg, extract de boswellia serrata 50mg

Producător: S.C. SINTOFARM S.A., Str. Ziduri între Vii nr.22, sector 2, Bucureşti, România [...] 

Link-uri Sponsorizate

Traista ciobanului, buna pentru tratarea insuficientei cardiace

Lasă un răspuns