Ce iti atrage atentia ca ai probleme cu sanatatea?0 Comments

Publicat in:
Etichete: atentie, medici, piele, probleme, răceli, sanatate, simptome, somn, stres

Medicii spun ca exista mai multe indicii pe care avem tendinta de a le ignora si care ne avertizeaza ca ceva nu este in regula cu corpul nostru. Ignorarea acestora poate conduce la agravarea starii de sanatate, spun specialistii.

Printre semnele care te indeamna sa iei masuri urgente se afla buzele crapate, racelile, culoarea urinei sau oboseala.

Simptome

Simptome

Buzele crapate

Potrivit expertilor, buzele crapate inseamna de fapt ca ai parte un deficit de vitamina B 12, iar lipsa acesteia poate cauza probleme de sanatate, precum ar fi anemia. Specialistii spun ca aveti nevoie de un supliment alimentar pentru a stimula sanatatea si ca este bine sa optati pentru alimente care sunt bogate in vitamina B 12.

In cazul in care nu mai esti atat de inalt cum te stiai, trebuie spus ca dupa implinirea varstei de 40 de ani, pierdem circa 1 cm la fiecare deceniu. Insa daca acest proces are o evolutie mai rapida, ar trebui sa-ti faci griji pentru oasele tale, spun expertii.

Sistemul de alarma al corpului indica faptul ca aveti sanse sa faceti osteoporoza, astfel incat oasele se fractureaza usor, iar curbura coloanei vertebrale sufera modificari. Se poate face insa ceva in acest sens.

Este vorba despre o dieta corespunzatoare, care poate stopa efectele acestui diagnostic precoce. In plus, o postura corecta si exercitiile fizice practicate in mod regulat.

Raceala inseamna lipsa de vitamina C

Daca racesti mult mai usor decat inainte s-ar putea sa ai probleme. Specialistii spun ca predispozitia la raceli indica faptul ca sistemul imunitar are nevoie de ajutor. In aceasta situatie, ati putea avea o lipsa de vitamina C sau chiar sa fiti victima atacului unui virus care trebuie depistat.

Medicii recomanda efectuarea unui test de sange, care iti poate arata imediat ce directie sa dai preocuparii tale, pentru a imbunatati starea generala de sanatate.

Culoarea urinei

In cazul in care culoarea urinei este prea galbena, atunci ai putea avea dificultati. Expertii spun ca este important sa dai atentie culorii urinei, fiind un fidel indicator despre starea de sanatate generala.

Daca esti suficient de hidratat, urina ar trebui sa fie clara. In cazul in care ai baut suficienta apa, iar urina continua sa fie inchisa la culoare, se poate sa ai probleme cu rinichii, iar deseurile nu sunt procesate in mod corect. In acest caz, ar trebui verificata functia renala.

Somnul agitat inseamna un corp prea stresat

Daca pielea a devenit foarte sensibila si reprezinta o zona unde se dezvolta acneea, eczemele sau orice afectiuni ale epidermei, asta ar putea insemna ca este de fapt raspunsul unor reactii alergice sau poate fi un raspuns al organismului la factorii de stres.

Pielea, cel mai mare organ, asculta ceea ce corpul tau vrea sa-ti comunice cu privire la starea sa de sanatate.

Daca nu mai ai de ceva timp un somn normal, asta se poate traduce prin faptul ca suferi de o forma a insomiei, care indica un corp prea stresat.

Expertii ne anunta ca in timpul somnului, organismul reduce cantitatea de cortizol, aspect care nu se intampla in momentul cand suntem stresati. Atunci corpul se straduieste sa repare inconvenientele si sa se reincarce cu energie.

Potrivit specialistilor, pe acest fond se pot contracta boli, din cauza faptului ca sistemul imunitar al corpului uman nu functioneaza la capacitate maxima.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce iti atrage atentia ca ai probleme cu sanatatea?

Lasă un răspuns